Main Content

Ibrahimovič trpel, hral bez skríženého väzu v kolene. Je ale šťastný

piatok, 27. máj 2022 07:38 | Autor: TASR

Zlatan Ibrahimovič, rúško
Zlatan Ibrahimovič, rúško | zdroj: Instagram

Švédsky futbalista Zlatan Ibrahimovič vo štvrtok prezradil, že pretrpel polroka bezsenných nocí pre bolestivé koleno, aby splnil svoj sľub AC Miláno a aby pomohol klubu k prvému titulu po jedenástich rokoch.

Štyridsaťročný útočník to uviedol po tom, ako v stredu absolvoval rekonštrukciu predného skríženého väzu v ľavom kolene. Bude pauzovať sedem až osem mesiacov. "Uplynulých šesť mesiacov som hral bez skríženého väzu v kolene. Pol roka opuchnuté koleno, za ten čas som potreboval viac ako 20 injekcií. Raz za týždeň mi museli odstraňovať vodu z kolena, každý deň som bral lieky proti bolesti. Pre bolesť som takmer nespal. Nikdy som tak netrpel na ihrisku či mimo neho," napísal 40-ročný útočník na sociálnych sieťach.

Ibrahimovič podstúpil v júni 2021 operáciu toho istého kolena, ktorá ho pripravila o preložené EURO 2020. V uplynulej sezóne mal problémy aj s achilovkou: "V hlave som mal len jeden cieľ, spraviť z mojich spoluhráčov a trénera šampiónov Talianska, pretože som im to sľúbil. Teraz mám nový predný skrížený väz a ďalšiu trofej."

Ibrahimovič po nedeľňajšom triumfe nad Sassuolom (3:0), ktorý spečatil prvý titul AC Miláno po jedenástich rokoch, uviedol, že najprv zhodnotí svoj fyzický stav a až potom sa rozhodne, či bude pokračovať v kariére.