Main Content

Slovenská púť turnajom končí. Prehrali sme dvojgólové vedenie

štvrtok, 26. máj 2022 20:59 | Autor: Róbert Kalnický

Tomáš Tatar
Tomáš Tatar | zdroj: TASR

Slovenskí hokejisti podľahli Fínsku 4:2. Turnajová púť zverencov Craiga Ramsayho je na konci. Do semifinále postupujú vysoko favorizovaní domáci hráči.

Prvý náznak príležitosti na našej strane mal Regenda, ale ušiel mu puk. Na drhuej strane minul z vrcholu kruhov Granlund. V čase 4:01 obkrúžil celé slovenské pásmo Granlund, od modrej vystrelil Lehtonen, jeho strelu dorážal Sallinen a gól napokon strelil Manninen. Po strelenom góle sa hra prelievala z jednej strany na druhú.

Hrozili aj Fíni. Ďalší pokus na Húsku poslal Sallinen. Na opačnej strane si z rohu s pukom vykorčuľoval Slafkovský, ale jeho dobrú strelu zastavila napokon žrď fínskej brány. V 11. minúte to pred bránu nastreľoval Liška - Olkinuora si tečovaný puk jednoducho našiel. Bočnú konštrukciu rozozvučal z prečíslenia aj Takáč.

Obrovskú príležitosť mal Liška - jeho pokus spomedzi kruhov však Olkinuora vyrazil. Necelých sedem minút pred koncom sa pripomenuli aj Fíni. Opäť hrozil Sallinen. V následujúcich minútach sme videli typickú fínsku hru. Do väčších šancí nás domáci favorit svojou umnou defenzívou nepúšťal.

Necelé dve  minúty pred koncom svoje pracovisko opustil Húska. Naši hokejisti hrali powerplay, ale Fíni nás držali dlho na dištanc. Filppula do prázdnej brány nerozhodol, ale naši hráči sa už do šance nedostali. Napoak, v poslednej sekunde rozhodol Maenelanen - 4:2.