Main Content

PO 2. TRETINE: Fíni pridali, ale stále to je dobré

štvrtok, 26. máj 2022 20:08 | Autor: Róbert Kalnický

Adam Húska
Adam Húska | zdroj: TASR

Slovenskí hokejisti po druhej štvrťfinálovej tretine remizujú s Fínskom 2:2. 

Ako prvý v druhej dvadsaťminútovke pohrozil Slafkovský, ale jeho pokus medzi betóny fínsky brankár kryl. Prvý raz o pár momentov hrozili aj Fíni, Húska si pripísal prvý dôležitý zákrok. V 4. minúte si príležitosť vypracoval Tatar, ale fínsku bránu minul. Nasledovala však obrovská chyba Šimona Nemca, ktorý chcel rozohrať stredom. Jeho pas však vystihol Anttila - 2:2.

Po strelenom góle Fíni výrazne zvýšili pohyb a naši obrancovia začali mať problémy s rozohrávkou. Pohroziť sa snažili Tatar aj Slafkovský, ale neúspešne. V polovici zápasu sme mierne prevzali iniciatívu, ale neujalo sa ani nahodenie Nemca ani strela Lantošiho. Ďalšiu našu príležitosť mal Slafkovský, ale jeho strela medzi betóny sa neujala. Na opačnej strane to do Húskovej lapačky napálil Armia.

V 14. minúte Fehérváry pridržal Armiu a Suomi dostali príležitosť zahrať si v prvej presilovej hre. V početnej výhode pálil Lehtonen, Húska kryl. Z kruhov mal obrovskú príležitosť Hartikainen, Húska si jeho pokus našiel. V oslabení sme však napokon prežili. Pár okamihov na to fauloval Heiskanen a naši reprezentanti dostali taktiež šancu zahrať si presilovú hru. 

V našej presilovej hre nás takmer rozosmutnil Anttila, Húska odolal. V početnej výhode sme však Olkinuoru v bráne Suomi nedokázali ohroziť. Obrovské šanci následne mali Pokka aj Friman, skóre ostalo stále vyrovnané.