Main Content

Budúcnosť Mohameda Salaha: Je reálny jeho prestup do Realu Madrid?

streda, 25. máj 2022 15:11 | Autor: Jakub Vaverka

Mohamed Salah
Mohamed Salah | zdroj: TASR

Egyptský útočník Mohamed Salah má s Liverpoolom platný kontrakt do leta 2023. Na novej zmluve sa s The Reds stále nedohodol, čo podporuje špekulácie o jeho možnom odchode z Anfieldu. Vo veľkom sa spomína predovšetkým záujem Realu Madrid.

Mohamed Salah sa teší s Liverpoolom na vyvrcholenie ročníka 2021/2022, v sobotu nastúpia The Reds v Paríži vo finále Ligy majstrov proti Realu Madrid. Tento zápas bude zaujímavý aj z toho ohľadu, že Merengues si vraj chcú egyptského reprezentanta poriadne prehliadnuť. Dôvod je prostý, Salah by sa do súčasného tímus Los Blancos hodil ako ryba do vody. 

Mohamed má 29 rokov, pričom zažil jednu z TOP sezón vo svojej kariére. V 50 zápasoch skóroval 31 gólov a na 16 presných zásahov prihral. Veľkokluby okolo neho krúžia dlhodobo, ale až teraz sa o jeho možnom prestupe hovorí nahlas. Faktom totiž je, že Salah sám v médiách viackrát povedal, že vedenie klubu vie, čo chce a fanúšikovia to vedia tiež.

Mohamed Salah
Mohamed Salah | zdroj: TASR

Rozmenené na drobné, Egypťan by rád ostal na Anfield Road, ale chcel by zarábať ďaleko viac, ako súčasných 220 tisíc libier týždenne. Hovorí sa o tom, že Salahove požiadavky atakujú čiastku 500-600 tisíc libier za sedem dní. Vzhľadom na platovú politiku Červených je nepravdepodobné, že mu LFC takúto dohodu ponúkne.

The Reds nebudú riskovať, že prídu v roku 2023 o Salaha zadarmo. Ak sa teda hráč s klubom nedohodne na predĺžení kontraktu, zmení dres už toto leto. A prečo práve Real Madrid? Prezident Pusiniek Florentino Perez si dal za cieľ získanie veľkej posily, pričom transfer Kyliana Mbappého skončil neúspechom.

Mohamed Salah
Mohamed Salah | zdroj: TASR

Jedná sa nielen o športový rozmer, ale aj o renomé, ktoré Real Madrid má. Tento klub nie je zvyknutý na prehry, futbalové ani transferové. A nemusíme písať o tom, že ku Karimovi Benzemovi a Viniciusovi Juniorovi by bol Mohamed Salah ideálnym doplnkom. Okrem toho, španielska liga by mu mohla typologicky sedieť, vyniknúť by mohla jeho rýchlosť a čuch na góly. 

Nebudeme predbiehať, táto sága sa môže vyvinúť rôznymi spôsobmi a po udalostiach spojených s Kylianom Mbappém sa vo futbalovom svete nedá odhadovať prakticky nič. Avšak, ak v lete Mohamed Salah prestúpi do Realu Madrid, nebude to ani zďaleka prekvapením. Dáva to skrátka zmysel.