Main Content

Dunajská Streda zvládla prvú prekážku. Konferenčná liga je stále v hre

streda, 25. máj 2022 08:06 | Autor: TASR

DAC Dunajská Streda
DAC Dunajská Streda | zdroj: TASR

Futbalisti FC DAC 1904 Dunajská Streda postúpili do finále fortunaligovej play off o Európsku konferenčnú ligu. V piatok o 20.00 h sa v ňom stretnú s AS Trenčín, pričom opäť budú mať výhodu domáceho prostredia.

Dunajskostredčania si v utorkovom semifinále poradili s ôsmym tímom konečnej ligovej tabuľky MFK Tatran Liptovský Mikuláš 4:2, Trenčania uspeli 2:0 na ihrisku MŠK Žilina.

Slovenský futbal bude v nasledujúcej edícii európskych pohárov reprezentovať štvorica klubov. Šampión ŠK Slovan Bratislava sa predstaví v 1. predkole Ligy majstrov, vicemajster MFK Ružomberok začne rovnako ako víťaz play off o EKL v 1. predkole tejto súťaže. Víťaz Slovenského pohára FC Spartak Trnava odštartuje v 2. predkole EKL.

Súperov spoznajú na žrebovaniach, ktoré sú na programe 14., resp. 15. júna v Nyone.

FC DAC 1904 Dunajská Streda - MFK Tatran Liptovský Mikuláš 4:2 (2:0)

Góly: 8. Nebyla, 27. Ciganiks, 58. Andzouana, 64. Krstovič – 67. Kačerík, 79. Flak. ŽK: Balogh (DAC). Rozhodovali: Kráľovič - E. Weiss, Vorel, 4338 divákov.

DAC: Veszelinov - Blackman, Kružliak (65. Muhamedbegovič), Brunetti, Ciganiks - Dimun (68. Andrezinho), Nebyla - Szánthó (46. Andzouana), Balogh (68. Moumou), Verlinden (60. Davis) - Krstovič

Liptovský Mikuláš: Sváček - Krčík, Filinský, Šindelář, Pavúk (84. Bielák) - Gerát, Václavík, Staš (63. Flak) - Pinte, Andrič (63. Kačerík), Švec (84. Voško)

O prvý pokus sa postaral Václavík v 4. minúte, ale zo 17 metrov mieril vedľa. V 8. minúte sa favorizovaný DAC ujal vedenia. Center Szánthóa z pravej strany Ciganiks hlavou pripravil Nebylovi, ktorý z piatich metrov rozvlnil sieť - 1:0. Po góle Dunajská Streda držala loptu viac na kopačkách, kontrolovala zápas, ale do vyloženej šance sa nedostala. V 19. minúte po centri Geráta zakončil hlavou Pinte, lopta išla vedľa. O dve minúty neskôr pohrozil aj Verlinden, z 18 metrov lopta z jeho kopačky letela tesne nad. V 27. minúte DAC zdvojnásobil náskok. Krstovič dostal loptu na ľavej strane, prepracoval sa do pokutového územia, jeho strelu ešte Sváček vyrazil, ale dorážajúci Ciganiks už bol presný – 2:0. O dve minúty neskôr svoje strelecké schopnosti ukázal aj Švec, ktorý sa blysol strelou z diaľky, ale výborne zakročil Veszelinov. V 34. minúte Ciganiks parádne vysunul Krstoviča, ktorý postupoval sám na bránu z ľavej strany, pri jeho strele sa však zaskvel Sváček.

Druhý polčas začali lepšie hostia. V 51. minúte po rohovom kope hlavičkoval Andrič tesne nad bránku. V 53. minúte Pinteho nebezpečnú strelu z 22 metrov musel vyraziť Veszelinov. V 58. minúte DAC pridal tretí gól, keď Krstovič peknou prihrávkou vysunul Andzouanu, ten preskočil aj brankára Sváčeka a loptu poslal do prázdnej bránky - 3:0. O minútu neskôr mohli streliť hostia kontaktný gól, ale strela Šveca tesne minula bránku. V 64. minúte Dunajská Streda zvýšila vedenie. Sváček na "malú domov" nešťastne vybehol zo svojej bránky, loptu zle odkopol a zmocnil sa jej Krstovič, ktorý ho z 25 metrov preloboval - 4:0. V 67. minúte Liptovský Mikuláš znížil, keď strelu Šveca Veszelinov najprv vyrazil a odrazenú loptu Kačerík poslal do bránky – 4:1. V 79. minúte Flak dostal loptu na hranici pokutového územia a znížil na 2:4 z pohľadu hostí. Tí sa už na ďalšie góly nezmohli, do finále play off postúpil domáci DAC.