Main Content

Slovensko je vo štvrťfinále. Ako by povedal Libor Hudáček: Na šrot sme ich...

utorok, 24. máj 2022 17:43 | Autor: Róbert Kalnický

Adam Húska
Adam Húska | zdroj: TASR

Slovenskí hokejisti porazili Dánsko výsledkom 7:1 a postúpili do štvrťfinále.

Záverečná časť hry začala opäť v našej réžii a hrozili sme. Pripomenúť sa pokúšali aj Dáni, ale ich strely z diaľky Húska poľahky kryl. Čas plynul a tempo hry opadlo. Dáni sa len zriedka dostávali do príležitostí a naši reprezentanti taktiež už v útoku neboli aktívni. Nasledoval však zbytočné vylúčenie Regendu za hru so zlomenou hokejkou.

Kvalita dánskych presiloviek mala vzostupnú tendenciu. Toto tvrdenie podporil aj Blichfeld, ktorý strelou z pravého kruhu prepálil Húsku - 5:1. Po inkasovanom pohrozil Lantoši, Dahm kryl. Veľkú príležitosť mali Tatar so Slafkovským, ale exhibičnú akciu Dahm dokázal prerušiť. 

Tempo hry s pribúdajúcim časom výrazne opadlo a na ľadovej ploche sa prakticky nič nedialo. Oba tímy nastreľovali puky a do väčších príležitostí sa nedostávali. Toto tvrdenie zmenil Šimon Nemec, ale premiérového gólu v reprezentácii sa nedočkal. Zoči-voči Dahmovi nepochodil. 

Naši hokejisti opäť zvýšili aktivitu, z čoho pramenil faul Kristensena. V presilovej hre Dánov neuveriteľne zatlačili. Po tlaku hráči Dánska už ledva stáli na nohách a premiérový presný zásah v seniorskej reprezentácii dosiahol Šimon Nemec. Gól sa ešte overoval, avšak za neúspešnú trénerskú challenge prišiel ďalší dvojminútový trest.

Aj v záverečnej presilovej hre sme sa dokázali presadiť. Na konečných 7:1 sa presadil Pavol Regenda.