Main Content

PO 2. TRETINE: Postup je veľmi blízko, nepokazme si to

utorok, 24. máj 2022 16:10 | Autor: Róbert Kalnický

Slovensko
Slovensko | zdroj: TASR

Slovenskí hokejisti po druhej tretine vedú nad Dánmi 5:0!

Náš národný tím odštartoval druhú tretinu v presilovej hre. Na trestnej lavici sedel Bau. V početnej výhode pálili Fehérváry aj Lantoši, Dahm odolal. Dánsku bránu však v závere presilovej hry dobyl Regenda, ktorý dokončil robotu Nemca s Jánošíkom. Po strelenom góle sme ožili, avšak prišiel útočný faul Grmana. 

Slovenskí hokejisti hrozili aj vo štvorici. Prečíslenie dvaja na jedného však Liška s Takáčom nevyužili. Náš súper sa v presilovej hre v našom obrannom pásme ani neusadil a naši boli opäť v plnom počte. Prakticky ihneď začala opäť hroziť naša elitná formácia, ale Slafkovský ani Tatar neuspeli. 

Nášmu prvému útoku stretnutie chutí. Dôkazom toho je ďalší Tatarov pokus. Po ňom to vyskúšali aj Slafkovský či Ivan. V druhej časti prostrednej dvadsaťminútovky začali hroziť aj Dáni, ale Laasen od modrej minul. Húsku následne ohrozil aj Nielsen, ale Húska našich podržal.

Následne sme sa Dahmovi pripomenuli opäť aj my. Strieľali Fehérváry, Kollár, aj Rosandič. Posledný menovaný pálil aj druhý raz a jeho pokus bol tečovaný a skončil v Dahmovej sieti - 4:0. Na hokejkách slovenských hokejistov už začalo cítiť hernú pohodu. Regenda to skúšal spoza brány ale Dahm odolal.

Nasledoval druhý faul Grmana a tretia príležitosť pre Dánov hrať v presilovej hre. Hneď v úvode pálil Ehlers, ale Húska odolal strele aj dorážkam. Treba však povedať, že táto hra v početnej výhode bola od nášho súpera najlepšia v zápase a viackrát nám poriadne podkúrili, ale neskórovali. 

V predposlednej minúte sa opäť vlnila sieť za Dahmom. Tentokrát sa o to postaral Slafkovský, ktorý si orazil puk o dánskeho brankára a skóroval do odkrytej brány. O ďalších pár okamihov mohol skórovať aj Takáč, ale zvonila len horná žrďka.