Main Content

PO 1. TRETINE: Takto vyzerá hráč z NHL! Tatar dvakrát skóroval

utorok, 24. máj 2022 15:20 | Autor: Róbert Kalnický

Tomáš Tatar
Tomáš Tatar | zdroj: TASR

Slovenskí hokejisti po prvej tretine vedú nad Dánskom 2:0. 

Stretnutie sme odštartovali v aktívnom duchu a všetky štyri slovenské lajny sa pokúsili ohroziť brankára Dahma. S pribúdajúcimi minútami sa hra postupne vyrovnala a vo vzduchu bolo cítiť napätie. Z hry však v úvodnej päťminútovke mali viac zverenci Craiga Ramsayho.

V závere 10. minúty mal prvú väčšiu slovenskú príležitosť Slafkovský, ale Dahm si s jeho pokusom poradil. Na následnom vhadzovaní uspel Krištof, z ktorého roboty ťažil Tatar a naši reprezentanti sa ujali vedenia. Po presnom zásahu hokejistov s dvojkrížom na hrudi prišiel urputný boj o každý centimeter ľadu, v ktorom sme mali stále mierne navrch.

V 16. minúte, kedy mimochodom Dáni stále nemali strelu na bránu, fauloval Gachulinec a umožnil súperovi zahrať si v presilovej hre. Húska si prvý zákrok pripísal až počas hry v oslabení, kedy ho ohrozil Ehlers. Počas počernej výhody severania donútili Húsku zakročiť ešte dvakrát, ale náš strážca svätyne odolal. 

V posledných sekundách sa opäť presadil náš elitný útok Krištof našiel Tomáša Tatara a ten skóroval nádherným blafákom - 2:0.