Main Content

POTVRDENÉ: Vieme, ako bude vyzerať zostava Slovenska na zápas s Dánskom

pondelok, 23. máj 2022 18:50 | Autor: TASR

Slovenská hokejová reprezentácia
Slovenská hokejová reprezentácia | zdroj: TASR

Pondelkový tréning pred kľúčovým zápasom na MS v Helsinkách neabsolvovali slovenskí hokejisti v kompletnej zostave. Chýbali brankár Patrik Rybár a útočník Jakub Minárik. Proti Dánsku by mali Slováci nastúpiť v rovnakej zostave ako v predchádzajúcom dueli proti Taliansku.

Rybára stále trápi členok, do nohy dostal injekciu. Minárik zasa pociťuje problém po tvrdom strete v súboji s Kazachstanom. "Zostava sa nebude meniť, ale nie preto, že bola víťazná," potvrdil asistent trénera Ján Pardavý.

Či nastúpia Slováci s ôsmimi obrancami ako proti Taliansku, o tom realizačný tím rozhodne neskôr. "Máme ešte čas do zápasu, rozhodneme sa neskôr, či pôjdeme s ôsmimi obrancami, alebo trinástimi útočníkmi," dodal Pardavý.

Útočník Minárik chcel v pondelok trénovať, Pardavý však prezradil, že to nešlo: "Urobil si test na bicykli a nedalo sa. Bude mimo zostavy."

Realizačný tím mal v pláne sledovať večerný zápas Dánska proti Kanade, na videu však hráčom ukážu videá z predchádzajúcich zápasov: "Videli sme Dánov v dueloch s Francúzskom a Švajčiarskom. Pozerali sme všetky ich zápasy, ale z týchto dvoch máme natočené veci, na ktoré chceme hráčov upozorniť. Ich obranné pásmo je najšpecifickejšie, na to sa musíme pripraviť," tvrdí Pardavý.