Main Content

Spezia doplatila na nelegálne obchodovanie s mladými Afričanmi. Trest sa jej nepáči

piatok, 20. máj 2022 08:52 | Autor: TASR

Serie A - logo
Serie A - logo | zdroj: © TASR

Taliansky futbalový klub Spezia Calcio sa odvolal proti dvojročnému zákazu prestupov na Športový arbitrážny súd (CAS). Trest mu udelila vlani Medzinárodná futbalová federácia (FIFA), ktorá tak reagovala na údajné nelegálne obchodovanie s mladými africkými hráčmi v rokoch 2013 až 2018.

FIFA potrestala Speziu za pokus o obídenie pravidiel prestupu mladistvých a talianske prisťahovalecké zákony v júli minulého roka. Okrem toho jej udelila pokutu vo výške 500.000 švajčiarskych frankov (486.000 eur).

K inkriminovaným pokusom o porušenie zákona malo prísť v čase vlastníctva talianskym podnikateľom Gabrielom Volpim. Ten prevzal klub po bankrote a spadnutí do piatej ligy v roku 2008. Súčasťou podozrivých aktivít mali byť aj dva kluby z tamojších nižších súťaží USD Lavagnese 1919 a Valdivara 5 Terre.

Speziu kúpil vo februári 2021 americký investor Robert Platek, ktorý priviedol nového trénera Thiaga Mottu. Pod jeho vedením sa mužstvo v uplynulej sezóne vyhlo zostupu a medzi elitou tak pokračuje aj v treťom ročníku. Informácie priniesla agentúra AP.