Main Content

VIDEO: Úžasná bitka o Albertu! Calgary zdolalo Edmontom v 15-gólovej dráme

štvrtok, 19. máj 2022 07:56 | Autor: TASR

Calgary Flames
Calgary Flames | zdroj: Youtube

Hokejisti Caroliny a Calgary vstúpili úspešne do sérií 2. kola play off NHL. Carolina vyhrala v prvom dueli semifinále Východnej konferencie doma nad New Yorkom Rangers 2:1 po predĺžení. Hráči Calgary v "prestrelke" v Západnej konferencii zdolali Edmonton 9:6, hetrikom sa blysol Matthew Tkachuk.

Rangers na ľade Caroliny dlho viedli po góle Filipa Chytila z 8. minúty, no domáci si v závere riadneho hracieho času vynútili predĺženie. Zariadil ho 143 sekúnd pred sirénou vyrovnávajúcim gólom na 1:1 Sebastian Aho a o triumfe Canes rozhodol vo 4. minúte nadstavenia obranca Ian Cole. Brankár Antti Raanta pomohol Caroline k víťazstvu 27 úspešnými zákrokmi.

V prvom dieli hokejovej "bitky o Albertu" uspelo Calgary, ktoré malo skvelý vstup do zápasu a po šiestich minútach hry viedli domáci 3:0. Po dvoch zásahoch Blakea Colemana to bolo v 27. minúte už 5:1 pre Calgary, no Edmonton dokázal štvorgólové manko zmazať - Kailer Yamamoto vyrovnal na začiatku tretej tretiny na 6:6. "Plamene" však napokon strhli víťazstvo na svoju stranu, spečatil ho Tkachuk gólom do prázdnej bránky a prvým hetrikom v kariére v play off. Edmontonu nepomohli ani štyri body kapitána Connora McDavida (1+3).