Main Content

AKTUÁLNE: Do brány Húska, Studenič nepríde. Slafkovský k Tatarovi?

streda, 18. máj 2022 12:23 | Autor: TASR

Adam Húska
Adam Húska | zdroj: TASR

Slovenskí hokejisti nastúpia na stredajší večerný zápas proti Švajčiarsku (19.20 SELČ) v bránke s Adamom Húskom. Premiéru na šampionáte zažije obranca Martin Fehérváry, ktorý sa k slovenskému tímu pripojil v pondelok po vypadnutí z play off NHL, v obrane nastúpi vedľa Petra Čerešňáka.

Výpravu definitívne neposilní Marián Studenič, útočník Dallasu Stars sa ospravedlnil. "Telefonovali sme mu, je to jeho osobné rozhodnutie," uviedol manažér reprezentácie Oto Haščák.

Na Švajčiarsko bude pripravený aj Kristián Pospíšil, ktorý ako jediný neabsolvoval ranné rozkorčuľovanie. O tom, či nastúpi, sa rozhodne pred zápasom. "Má menšie zranenie, uvidíme, ako sa bude cítiť. Nie je to vážne, ale ide o sval, takže bude to na ňom," povedal asistent trénera Ján Pardavý.

Po odmietnutí Studeniča sa na súpisku dostane Andrej Kollár, no proti Švajčiarom ešte nenastúpi. Zmena možno nastane v prvom útoku. "Ak nenastúpi Pospíšil, tak do prvého útoku zaradíme Juraja Slafkovského. Zmeny sú len kozmetické, budeme hrať na sedem obrancov, Fehérváry bude hrať vedľa Čerešňáka. Na presilovke však nebude, tam sme nechali zatiaľ Čerešňáka a Nemca. Martin pôjde len na prípadnú presilovku piatich proti trom."

Do hry by mohol rovnako ako v predchádzajúcom zápase zasiahnuť aj 17-ročný útočník Adam Sýkora. "Je pripravený nastúpiť, uvidíme, ako sa to vyvinie s Pospíšilom," dodal Pardavý.

V bránke nastúpi opäť Húska, "Rozhodli sme sa tak vzhľadom na okolnosti, ktoré sú v šatni," uviedol tréner brankárov Ján Lašák.