Main Content

OFICIÁLNE: Slováci porazili Francúzov a majú prvé tri body

piatok, 13. máj 2022 17:04 | Autor: Róbert Kalnický

Slovenská hokejová reprezentácia
Slovenská hokejová reprezentácia | zdroj: TASR

Slovenská hokejová reprezentácia má prvé tri body na majstrovstvách sveta. Zverenci Craiga Ramsayho porazili Francúzov pomerom 4:2.

V úvode tretej dvadsaťminútovky sme dohrávali presilovú hru, v ktorej Buyssea ohrozili Tatar aj Lantoši, ale náš súper napokon odolal. Nasledovala príležitosť Texiera, Rybár si jeho pokus našiel. Nasledovala aj príležitosť Tatara, francúzsky strážca svätyne odolal. Najväčšiu príležitosť prvej päťminútovky mal Slafkovský, ale ani on nepochodil.

Slovenskí hokejisti pokračovali v nápore, avšak Buysse kryl aj strelecký pokus Rosandiča. Pár okamihov neskôr pálil aj Nemec. Výbornú príležitosť mal aj Regenda, ktorý z vrcholu kruhu minul. Nás skvelý úsek trval takmer päť minút a prerušila ho až reklamná prestávka. 

Rybára v 14. minúte spoza brány chcel ohroziť Perret, slovenský brankár s jeho pokusom nemal problém. Veľké zlyhanie francúzskeho brankára prišlo o pár okamihov. Buysse vykorčuľoval z brány, aby pomohol svojim obrancom rozohrať, avšak zacúval s pukom až mimo lichobežník, v ktorom môže za bránkovou čiarou hrať.

V presilovej hre to okamžite skúšal Krištof. Po ňom aj Tatar - neúspešne. Ďalší pokus vyslal na bránu Čerešňák. V druhej časti sme už tak nebezpeční neboli a jedinú strelu posielal Nemec. Po ubránenom oslabení sa do hry dostali aj Francúzi, pálil Texier. 

Dve minúty pred koncom Roman prenechal puk Slafkovskému. Mladý 18-ročný forward však rozozvučal len hornú žŕďku Buysseho brány. V hre v šestici nás Francúzi zavreli a po Slafkovského zaváhaní mal šancu Treille. Nasledovala delovka Texiera, Rybár kryl. Cez celé ihrisko sa pokúšal presadiť Tatar, avšak spôsobil len zakázané uvoľnenie.

Podobne ako Tatar to skúšal aj Lantoši, ale ani dopadlo to opäť zakázaným uvoľnením. Prázdnu bránu netrafil ani Tatar a do odkrytej brány sa 8 sekúnd pred koncom presadil Regenda.