Main Content

PO 2. TRETINE: Slovensko má stále jednogólový trhák

piatok, 13. máj 2022 16:07 | Autor: Róbert Kalnický

Tatarov gól
Tatarov gól | zdroj: TASR

Slovenská hokejová reprezentácia v Helsinkách po druhej tretine vedie v Helsinkách nad Francúzskom 3:2.

Druhú dvadsaťminútovku odštartoval Bertrand, jeho strelo kryl lapačkou Rybár. V druhej minúte vyhodil Crinon puk ponad plexisklo a náš tím dostal príležitosť prvej presilovej hry na turnaji. V presilovej hre sa presadil Tomáš Tatar, ktorý dorazil strelu Róberta Lantošiho za chrbát Buyssea. Výbornú robotu pred brankárom Francúzov odviedol Slafkovský - 2:0.

Druhý strelený gól dal nášmu tímu krídla. Pálili Ivan aj Jánošík - Buysse kryl. Ďalšiu príležitosť mal Slafkovský, Buysse ho vychytal. Ďalší pokus mal Gachulinec. Francúzi však pohrozili taktiež a Treille vo vyloženej šanci našiel len Rybárovu lapačku. 

Po reklamnej prestávke sa vhadzovalo v našom obrannom pásme. Minárik nezvládol vhadzovanie a Rech behkendom znížil. Strelený gól Francúzom pomohol. Ďalšiu vyloženú príležitosť mal Fleury - Rybár nás podržal. Slováci sa však nenechali zatlačiť na dlho a vypracovali si mierny tlak, z ktorého vyplynula presilová hra. Fauloval Claireaux.

Strieľali Čerešňák, Tatar, Lantoši aj Slafkovský - neúspešne. Ďalšie pokusy mali aj Pospíšil či Tamáši. V hre 5 na 5 sa hra vyrovnala a prelievala sa zo strany na stranu.

V 13. minúte druhej tretiny sa našim Francúzi pripomenuli ďalším presný zásahom. Na dve prihrávky sa do úniku dostal z prílPerret, ktorý vymiešal Patrika Rybára a vyrovnal na 2:2. Po vyrovnávajúcom góle pálil opäť Michal Ivan - Buysse kryl. Ďalší pokus po vyhratom buly mal Minárik, ani on však brankára Francúzska neprekonal.

Po zaváhaní Takáča na modrej čiare sa rútil sám na Rybára Texier, ale pred slovenským brankárom nepochodil. Tempo hry po tejto príležitosti upadlo. Mierne navrch mali naši hokejisti, ale recept na Buyssea nie a nie nájsť. Slovenský tlak však silnel. Najprv pálil Nemec, následne rozvlnil bočnú sieť Ivan, potom sa do brány natlačil Liška a jeho pokus dorazil Takáč - 3:2. 

V poslednej minúte mali príležitosť aj Francúzi, avšak z prílišnej aktivity napokon vznikol útočný faul strelca gól na 2:1 - Anthonyho Recha. V skrátenej presilovej hre pálili Lantoši aj Slafkovský, bez úspechu.