Main Content

Prečo nemôže Newcastle United v letnom transferovom okne bezhlavo nakupovať?

piatok, 13. máj 2022 07:07 | Autor: TASR

Newcastle United
Newcastle United | zdroj: TASR

Anglický futbalový klub Newcastle United nemôže podľa trénera Eddieho Howea v najbližšom prestupovom období nadmerne utrácať. Na nové posily bude mať údajne k dispozícii 60 až 80 miliónov libier. Účastníci Premier League totiž môžu v trojročnom období vykázať stratu maximálne 105 miliónov libier.

Newcastle zaplatil v januárovom transferovom okne približne 85 miliónov libier, prišli Kieran Trippier, Chris Wood, Dan Burn, Bruno Guimaraes a na hosťovanie aj Matt Targett. Howe upozornil fanúšikov, že v lete to bude menej. "Pre finančnú fair play musíme narábať s obmedzeniami. Nemôžeme len tak míňať peniaze na hráčov, ako sa možno darilo niektorým klubom v minulosti, keď za jedno prestupové obdobie kompletne prekopali káder. Takúto možnosť nemáme, čím viac miniete v jednom okne, tým viac to ovplyvní vašu situácia v ďalších," povedal pre agentúru AFP Howe, ktorého zverenec je aj slovenský brankár Martin Dúbravka.

"Magpies" už majú istotu záchrany medzi anglickou elitou, momentálne figurujú na štrnástej priečke. "Neznamená to, že sme úplne bez ambícií. Pokúsime sa priviesť vhodných a rozdielových hráčov, ktorí budú hrdí, že si obliekajú dres Newcastleu. Uvedomujeme si, že potrebujem skvalitniť káder, no nebude ľahké skombinovať to. Fanúšikovia sa však nemusia obávať, dlhodobá vízia, ktorú sme im prezentovali, platí. Verím, že klub sa dostane k vytýčeným métam, ale nedá sa odhadnúť, koľko to potrvá," dodal Howe.