Main Content

Atlético Madrid splnilo hlavný cieľ. Simeone s pekným jubileom

štvrtok, 12. máj 2022 11:11 | Autor: TASR

Diego Simeone
Diego Simeone | zdroj: TASR

Futbalisti Atletica Madrid si stredajším ligovým víťazstvom 2:0 nad Elche zaistili účasť v budúcej sezóne Ligy majstrov. Dali tak aj darček argentínskemu trénerovi Diegovi Simeonemu, ktorý na lavičke "Rojiblancos" absolvoval jubilejný 400. duel v La Lige.

Atletico je v tabuľke dve kolá pred koncom na treťom mieste a definitívne skončí najhoršie štvrté, keďže má 6-bodový náskok, resp. lepšie vzájomné zápasy s piatym Betisom Sevilla. Simeone pôsobí v klube už 11 rokov. V krajine iba "Atleti" v tomto období dokázali pravidelne narúšať hegemóniu dua Real Madrid - FC Barcelona. Počas pôsobenia Argentínčana vyhrali dvakrát ligu, Európsku ligu aj európsky Superpohár, resp. raz Španielsky pohár aj národný Superpohár.

Simeone po zápase pokorne ocenil podporu, ktorej sa mu v klube za dlhé roky dostáva. "Je to niečo vzácne. Som za to vďačný. Mám šťastie, že ma klub tak dlho podporuje. Ďakujem aj všetkým hráčom, ktorí tu pôsobili a umožnili mi to. Toto víťazstvo je dôležitý moment aj pre hráčov, ktorí sú momentálne tu. Majú za sebou náročnú sezónu. V Lige majstrov sme obstáli solídne, v La Lige sme ale nedokázali udržať konzistentné výkony. Dali sme veľa gólov, no aj veľa inkasovali. Ale cieľ postúpiť do Ligy majstrov sme splnili, tvrdo sme preto pracovali a zaslúžene sme to dosiahli. Pre klub je dôležité, že bude opäť v Lige majstrov," citovala 52-ročného bývalého hráča Atletica agentúra DPA.