Main Content

Ako by mohla vyzerať zostava na úvodný zápas Slovenska na MS?

streda, 11. máj 2022 14:20 | Autor: Róbert Kalnický

Slovenská hokejová reprezentácia
Slovenská hokejová reprezentácia | zdroj: TASR

Pred štartom úvodného zápasu Slovenska na svetovom šampionáte vo Fínsku čaká Craiga Ramsayho neľahká úloha. Skúsili sme sa vžiť do jeho role a poskladali sme možnú zostavu národného tímu na boj proti Francúzom.

Brána:

Patrik Rybár - Matej Tomek

Očakáva sa, že ako jednotka do celého turnaja vstúpi Patrik Rybár. Hrdina olympijského turnaja nezažil najlepšiu rozlúčku s prípravou, avšak stále si myslíme, že Craig Ramsay mu dá priestor uviesť náš tím do turnaja. Na post dvojky sme zvolili Mateja Tomeka, pretože Adamovi Húskovi by sme nechali ešte niekoľko dní na aklimatizáciu.

Obrana:

Peter Čerešňák - Mislav Rosandič

Mário Grman - Adam Jánošík

Šimon Nemec - Michal Ivan

Daniel Gachulinec

Elitný obranný pár asi netreba ďalej rozoberať. Peter Čerešňák by mal byť našim najlepším obrancom a Mislav Rosandič je spoľahlivý vpredu aj vzadu. Do druhej obrany sme dlho rozmýšľali, či umiestnime Adama Jánošíka alebo Michala Ivan. V Jánošíkov prospech napokon hral fakt väčších skúseností. Po jeho boku bude Mário Grman. V tretej obrannej dvojici sú Šimon Nemec a Michal Ivan. Zadák Nitry bude spĺňať rolu ofenzívneho, Ivan zas defenzívneho obrancu. Ako bek číslo sedem sa do výstroje obranca Gachulinec.

Útok:

Róbert Lantoši - Michal Krištof - Tomáš Tatar

Juraj Slafkovský - Miloš Roman - Pavol Regenda

Kristián Pospíšil - Alex Tamáši - Samuel Takáč

Adam Liška - Andrej Kollár - Mário Lunter

Elitnú formáciu by sme nechali v zložení, v akom nastupovala aj v závere prípravy. Trio Lantoši, Krištof, Tatar si proti Francúzom rozumelo a veríme, že na svetovom šampionáte sa dokáže presadiť. Do druhého útoku sme postavili náš super útok z olympijského turnaja. Netreba pripomínať, ako sa Slafkovskému po boku Romana a Regendu darilo. Na OH sa táto formácia zo štvrtej prepracovala až na druhú. Do tretieho útoku sme zvolili kreatívneho Pospíšila s výborným nahrávačom Takáčom. Ako center medzi nimi bude pôsobiť Alex Tamáši. V checking line nájdeme výborných korčuliarov, ktorí dokážu skórovať. Očakávame však, že hráči ako Liška či Lunter budú využívaní najmä v hre v oslabení.