Main Content

Klopp komentuje Guardiolu. Hovorila zo Španiela frustrácia?

pondelok, 9. máj 2022 19:26 | Autor: TASR

Jürgen Klopp
Jürgen Klopp | zdroj: TASR

Futbalový tréner Jürgen Klopp s humorom reagoval na vyjadrenie kormidelníka Pepa Guardiolu na adresu svojho Liverpoolu. Podľa Nemca sa kouč Manchestru City, ktorý v pondelok kritizoval britské média za protežovanie Liverpoolu, nechal uniesť frustráciou z vypadnutia v semifinále Ligy majstrov.

"Všetci v tejto krajine podporujú Liverpool. Má za sebou úžasnú históriu na európskej scéne, ale nie v Premier League, kde zvíťazil raz za tridsať rokov. Nevadí, taká je situácia. Občas niekomu vadíme, ale mňa to nezaujíma," uviedol Guardiola pre AP po ligovej výhre 5:0 nad Newacastlom. Podľa Kloppa je Španiel frustrovaný z vypadnutia v semifinále LM, kde mal jeho tím našliapnuté k postupu do finále cez Real Madrid. "Biely balet" však v úplnom závere strelil dva góly a v predĺžení si zaistil súboj o trofej práve proti Liverpoolu.

"Neviem, v akom stave bol Pep po vypadnutí z Ligy majstrov. To je náročná situácia sama o sebe. Do finále však postúpil Liverpool a ľudia začali rozprávať, že sme hrali 'len' s Villarrealom a oni mali Real," povedal s úsmevom Klopp k celej situácii. "Svojím spôsobom má pravdu, ligu sme vyhrali len raz. Netuším však, či nás podporuje celá krajina. Na ihriskách súperov nemám ten pocit, on však vie lepšie," dodal ironicky nemecký tréner.

Oba tímy súperia o titul v anglickej najvyššej súťaži. Obhajca zo City má tri kolá pred koncom sezóny náskok tri body. Liverpool zaváhal v sobotnom zápase proti Tottenhamu, keď remizoval 1:1.