Main Content

Tampe zabrali opory, Toronto zlomili vylúčenia. Prehrávať 0-2 by bolo nepríjemné

štvrtok, 5. máj 2022 08:32 | Autor: TASR

Andrej Vasilevskij
Andrej Vasilevskij | zdroj: TASR

Hokejisti Tampy Bay zvíťazili v druhom stretnutí 1. kola play off NHL na ľade Toronta 5:3 a vyrovnali stav štvrťfinálovej série Východnej konferencie na 1:1. 

V drese dvojnásobného obhajcu Stanleyho pohára zažiaril švédsky obranca Victor Hedman, ktorý v noci na štvrtok zaznamenal gól a tri asistencie. Slovenský obranca "bleskov" Erik Černák odohral takmer 22 minút, pripísal si dva plusové body, súperovho brankára ohrozil štyrmi strelami a zaznamenal až sedem hitov, čo bolo najviac zo všetkých aktérov na ľade.

“Boli sme dôslednejší ako v prvom zápase. Od začiatku sme dreli a hrali sme dobre pri hre 5 na 5 aj v presilovkách. Je to dôležité víťazstvo, prehrávať 0:2 by bolo nepríjemné,” povedal pre nhl.com Hedman, ktorý otvoril skóre zápasu. Hedman má po tomto zápase na konte 92 bodov v play off, čím na 16. mieste histórie spomedzi obrancov vyrovnal zápisy Bobbyho Orra a Reda Kellyho.

Vydarený duel odohral aj Nikita Kučerov, ktorý ku gólu pridal dve asistencie, brankár Andrej Vasilevskij chytil 31 striel. Tampa neprehrala v play off dva zápasy za sebou od roku 2020. “Potrebovali sme, aby zapli opory a v správnom čase to prišlo. Všetko sa to začalo od nášho brankára, ktorý bol skvelý,” povedal tréner “bleskov” Jon Cooper. Po dva body si v drese Toronta pripísali Mitchell Marner (1+1) a Auston Matthews (0+2), na 1:2 znížil Michael Bunting, ktorý prvý zápas série vynechal pre zranenie. Ďalšie góly Tampy Bay strelili Corey Perry, Brandon Hagel a Brayden Point, ktorý zvýšil na 5:1.

Domáci už stihli len skorigovať na rozdiel dvoch gólov. “Bolts” skórovali trikrát v početnej výhode. “Boli sme veľa vylučovaní. Majú výborné presilovky a keď chceme uspieť, tak nesmieme toľko faulovať,” povedal Marner.

Vasilevskij zaznamenal 50. víťazstvo vo svojom 83. zápase v play off. Len šiesti brankári v histórii NHL dosiahli túto métu rýchlejšie (Jacques Plante - 69, Ken Dryden - 73, Billy Smith - 74, Gerry Cheevers - 80, Patrick Roy - 82 a Turk Broda - 82). Na métu 50 triumfov v play off sa dostal ako 22. brankár v histórii. Séria sa sťahuje na dva zápasy na ľad Tampy Bay, tretí duel je na programe v noci na sobotu.