Main Content

Ázijské previerky pre Brazíliu. Kto vyzve Kanárikov pred MS 2022?

štvrtok, 5. máj 2022 08:07 | Autor: TASR

Neymar
Neymar | zdroj: TASR

Brazílska futbalová reprezentácia si v rámci prípravy na majstrovstvá sveta v Katare zmeria sily aj s Kórejskou republikou v Soule. Duel sa uskutoční 2. júna, o štyri dni nastúpia päťnásobní majstri sveta v Tokiu proti Japonsku.

V júni sa Brazílčania stretnú v príprave aj s rivalom z Argentíny, hrať sa bude v Melbourne (11. júna). Šampionát v Katare sa uskutoční 21. novembra - 18. decembra. Brazília sa na MS v G-skupine stretne so Srbskom, Švajčiarskom a Kamerunom.

Zatiaľ istými súpermi Japonska v E-skupine sú Španielsko a Nemecko, tretí vzíde z barážovej dvojice Kostarika - Nový Zéland. Juhokórejčania sa v H-skupine skonfrontujú s Portugalskom, Uruguajom a Ghanou.

Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) stále trvá na odohraní kvalifikačného zápasu Brazílie s Argentínou, ktorý minulý rok v septembri prerušili brazílski štátni úradníci vstupom na hraciu plochu po porušení protipandemických nariadení hráčmi Argentíny. Navrhuje termín v septembri tohto roka, ale ani jeden z rivalov nemá záujem o jeho odohranie. Informovala agentúra AP.