Main Content

Fanúšikovia West Hamu sa stali v Nemecku obeťami útoku

streda, 4. máj 2022 19:28 | Autor: TASR

Anglickí fanúšikovia
Anglickí fanúšikovia | zdroj: TASR

Fanúšikovia West Hamu United sa v stredu vo Frankfurte stali terčom fyzického útoku. Informáciu potvrdila nemecká polícia.

Anglický klub nastúpi vo štvrtok vo Frankfurte proti Eintrachtu v odvete semifinále Európskej ligy 2021/2022. Bundesligista v prvom meraní síl v Londýne zvíťazil 2:1.

"Skupina 15-20 ľudí v maskách vystúpila z dvoch minibusov pred podnikom vo štvrti Bockenheim a fyzicky napadla hostí, medzi ktorými boli fanúšikovia West Hamu. Tridsaťštyriročného občana Veľkej Británie následne museli s menšími zraneniami odviezť do nemocnice," informovala polícia podľa AFP.

Útočníci stihli z miesta činu utiecť pred príchodom polície. Vypátrať sa ich zatiaľ nepodarilo. Svedkovia vyhlásili, že mali oblečenie so symbolmi Eintrachtu.

Ešte v utorok prišlo medzi priaznivcami oboch klubov k menšiemu konfliktu v štvrti Sachsenhausen. Šesť priaznivcov Eintrachtu po strete s dvoma fanúšikmi West Hamu zadržali. Problémy sa vyskytli už počas prvého zápasu minulý štvrtok, v ktorom Eintracht vyhral v Londýne 2:1. Dvaja priaznivci West Hamu napadli reportérov nemeckej televízie. Ich mená anglická polícia pozná a vedie proti nim vyšetrovanie.