Main Content

Ružomberok porazil Žilinu rozdielom triedy. Druhé miesto je veľká motivácia

streda, 4. máj 2022 19:28 | Autor: TASR

MFK Ružomberok
MFK Ružomberok | zdroj: TASR

Futbalisti domáceho MFK Ružomberok zvíťazili v stredajšom dohrávanom dueli 8. kola nadstavby Fortuna ligy v skupine o titul nad MŠK Žilina 3:0. V tabuľke sú dve kolá pred koncom na druhom mieste, o tri body pred treťou Trnavou.

MFK Ružomberok – MŠK Žilina 3:0 (1:0)

Góly: 43. Rymarenko, 57. Gerec, 63. Bobček. Rozhodovali: Smolák – Weiss, Jekkel, ŽK: Domonkos, Rakyta - Kopas, Paur, ČK: 70. Paur po 2. ŽK, 1050 divákov.

Ružomberok: Krajčírik - Fabiš, Mrva, Mojžiš, Madleňák - Luterán (90.+ Múdry), Lichý - Gerec, Domonkos (76. Rakyta), Rymarenko (86. Macejko) - Bobček (76. Úradník)

Žilina: Belko - Kopásek, Kopas, Minárik (46. Leitner), Owusu - Mráz (59. Sauer), Stojčevski (78. Myslovič), Iľko (88. Jambor) - Kaprálik (78. Slebodník), Paur, Ďuriš

Liptáci stretnutie otvorili s veľkým ofenzívnym apetítom. V 7. min. po prvom rohovom kope, Mrva hlavičkou opečiatkoval brvno žilinskej brány. V 14. min. Bobček po kolmej domácej akcii sa sám rútil na Belka, no z minisúboja so štítom vyšiel gólman MŠK.

V 21. min. Bobček strieľal vo vnútri „veľkého vápna“ a Kopas očividne jeho pokus odvrátil rukou, ale rozhodca Smolák nechal pokračovať v hre. Až po protestoch domácich hráčov sa rozhodol pozrieť si VAR a potom nariadil penaltu. Tú však Belko Domonkosovi zlikvidoval. Po tomto momente už Ružomberok nebol taký dominantný ako predtým a smerom dopredu sa osmeľovali aj „šošoni“, ale absolútne nič nevyprodukovali. V 43. min. Bobček šikovne pätičku priťukol loptu Rymarenkovi a krídelník MFK otvoril skóre – 1:0.

Po zmene strán Žilinčania viac otvorili hru, čo napokon bola voda na ružomberský mlyn. V 54. min. Rymarenko z ľavej strany poslal center pred bránu Žilinu a nabiehajúci Gerec ju tesne minul. O tri minúty neskôr sa ale už Gerec ocitol zoči-voči Belkovi a prestrelil ho – 2:0. VAR potvrdil, že nešlo o ofsajd.

V 63. min. Bobček excelentné, takmer 50–metrové sólo, zavŕšil parádnym gólom. O tri minúty na to strážca žilinskej svätyne Belko Domonkosovi zlikvidoval "miliónovú" príležitosť. O chvíľu na to po rohovom kope tesne hlavou mieril Bobček. V 70. min. po druhej žltej karte ihrisko opustil kapitán hostí Paur. Vzápätí Gerec spálil tutovku, keď sám išiel na Belka, no netrafil priestor medzi žrďami.