Main Content

Miroslav Šatan: Každý z hráčov má obrovskú chuť presvedčiť trénerov

piatok, 29. apríl 2022 08:32 | Autor: TASR

Miroslav Šatan
Miroslav Šatan | zdroj: TASR

Slovenskí hokejoví reprezentanti sa v ďalšej fáze prípravy pred MS predstavia v Nemecku. V drážďanskej Joynext Aréne budú bojovať o miestenky na MS do Fínska (13. - 29. mája) ďalší hráči, generálneho manažéra Miroslava Šatana teší najviac fakt, že každý z nich má veľkú chuť presvedčiť trénerov.

Slováci sa naposledy stretli s Nemeckom v baráži o štvrťfinále na ZOH v Pekingu. Po góloch Hudáčka, Cehlárika, Krištofa a Hrivíka zvíťazili 4:0, v aktuálnej nominácii je však iba Krištof. Hudáček na MS štartovať nebude, ospravedlnil sa z rodinných a zdravotných dôvodov. Menej pravdepodobný, no naďalej otvorený je štart Hrivíka s Cehlárikom.

Pred olympiádou sa oba tímy streli na novembrovom Nemeckom pohári, v Krefelde zvíťazili domáci 4:1. Jediný gól Slovenska zaznamenal Samuel Buček. Slovenskí hokejisti odštartovali prípravu na MS ideálne, keď pred týždňom v Spišskej Novej Vsi zdolali Česko 3:1. V odvete podľahli tomu istému súperovi 3:4 po nájazdoch.Do Drážďan cestujú traja brankári. Pravdepodobná jednotka na MS Patrik Rybár, ďalej Dominik Riečický a Matej Tomek. "Zatiaľ neviem, kto bude v bránke, ale dúfam, že budem chytať aspoň v jednom zápase," uviedol Rybár.

Od prvého zrazu sa v kádri Slovenska udialo niekoľko zmien. Pre zranenia vypadli Matúš Sukeľ, Christián Jaroš a Denis Godla, ďalej nepokračujú útočníci Tomáš Mikúš, Samuel Honzek a na MS nebude obranca Michal Čajkovský. Zranený je aj obranca Mário Grman, ktorý by chcel stihnúť MS. "Záujem reprezentovať je od všetkých a z toho sa tešíme. Verím, že aj s novými menami budeme konkurencieschopní a budeme bojovať úspešne na MS," povedal Šatan.

Konečná nominácia sa vykryštalizuje až po skončení finálovej série Kaufland play off Tipos extraligy, ďalších európskych líg a podľa vývoja v zámorí. "Na každý turnaj môžeme zobrať len 25 hráčov, najradšej by sme zobrali viac, ale nie vždy sa to dá," uviedol Šatan.

Program dvojzápasu v Drážďanoch:

piatok 29. apríla: 19.00 h Nemecko – SLOVENSKO

sobota 30. apríla: 17.00 h Nemecko - SLOVENSKO