Main Content

NHL v Mexiku a v Austrálii? Liga má smelé plány

streda, 27. apríl 2022 09:12 | Autor: Jakub Vaverka

Arizona Coyotes
Arizona Coyotes | zdroj: TASR

Aktuálne sa hovorí o NHL Global Series, a teda o zápasoch NHL mimo Severnú Ameriku. Hrať sa bude v októbri v Česku a v novembri vo Fínsku.

V októbri si v Prahe zmerajú sily Nashville Predators a San Jose Sharks, približne o mesiac neskôr proti sebe nastúpia vo fínskom Tampere Columbus Blue Jackets a Colorado Avalanche.

Pre kluby a aj pre ligu sa jedná o dôležité podujatia s globálnym významom, či už sa jedná o vplyv športu samotného, o sponzorov či o pozornosť v iných kútoch sveta ako v Kanade a v USA.

Česko a Fínsko sú osvedčené európske zastávky, k tomu môžeme pridať prípravné zápasy v Nemecku a vo Švajčiarsku. NHL má ale ešte smelšie plány. Podľa portálu The Athletic liga rieši duely profiligy aj v Austrálii či v exotickom Mexiku.

Mexiko je relevantné predovšetkým pre kluby z juhu Spojených štátov amerických, v tejto súvislosti sa spomínajú najmä Arizona Coyotes či Dallas Stars. Každopádne, ak chce NHL držať aspoň čiastočne krok s NFL či NBA, musí konať. Musí robiť viac projektov ako NHL Global Series a musí ich robiť častejšie.