Main Content

Pardubice majú nového trénera. Zmena sa týka aj Slovákov

utorok, 26. apríl 2022 14:25 | Autor: TASR

Matej Paulovič
Matej Paulovič | zdroj: TASR

Novým trénerom hokejistov Dynama Pardubice sa stal Radim Rulík. Do extraligového klubu prišiel z Mladej Boleslavi a na striedačke nahradí Richarda Krála, ktorý z tímu odišiel na konci marca. V Dyname pôsobí aj slovenský útočník Matej Paulovič, ku ktorému by sa mal onedlho pridať jeho krajan Peter Čerešňák.

Pardubice chcú v budúcej sezóne prelomiť desaťročné čakanie na majstrovský titul. Za týmto účelom tak urobili prvú investíciu v podobe vykúpenia Rulíka z jeho zmluvy, ktorá platila do jari 2023. Okrem toho plánujú do tímu priviesť nielen spomínaného Čerešňáka, ale aj ďalších dvoch bekov - Tomáša Dvořáka a Davida Musila.

Spolu s Králom skončili minulý mesiac na striedačke Pardubíc aj obaja asistenti a manažér Tomáš Rolinek. Tím sa s nimi rozlúčil po vypadnutí s Českými Budějovicami vo štvrťfinále play off (1:4). Z klubu podľa informácií českých médií odchádza aj obranca Juraj Mikuš, ktorý by mal obliekať dres Vítkovíc.

Rulík získal ako asistent trénera s českou reprezentáciou majstrovský titul v roku 2005 a v bývalom pôsobisku strávil štyri roky. Tím priviedol dvakrát medzi najlepšiu osmičku a raz do semifinále. V minulosti pôsobil aj v Plzni, Sparte Praha či Litvínove, s ktorým získal v roku 2015 majstrovský titul. V ročníku 2011/12 viedol v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL) HC Lev Poprad.