Main Content

Prevrat v Chicagu? Odísť môžu dve hviezdy

utorok, 26. apríl 2022 10:59 | Autor: Róbert Kalnický

Alex DeBrincat
Alex DeBrincat | zdroj: TASR

Scott Powers prekvapil všetkých priaznivcov nielen Chicaga Blackhawks, ale aj celej kanadsko-americkej NHL. Podľa jeho slov sa totiž v zámorí chystá šok. Ak sa jeho slová naplnia, nebude prekvapením, keď GM Jastrabov Kyle Davidson oznámi odchod dvoch najväčších útočných hviezd.

Konkrétne sa jedná o Patricka Kanea a Alexa DeBrincata. Obaja Američania aktuálne kraľujú produktivite tímu a majú zmluvu platnú aj na budúcu sezónu. Podľa Powersa to však nič neznamená a v lete by mohli byť vymenení. 

Kane je jednou z ikon organizácie. V Chicagu pôsobí celú svoju profiligovú kariéru. S Jastrabmi získal 3 Stanley Cupy a vo veku 33 rokov stále patrí k najväčším virtuózom na svete. Aktuálne má na konte 92 kanadských bodov v 76 odohratých dueloch. Pred prípadným trejdom však bude musieť zrušiť svoju no move klauzulu.

O 9 rokov mladší DeBrincat je na druhom mieste klubovej produktivity. 24-ročný šikovný pravák nazbieral v doterajšom priebehu sezóny úctyhodných 77 kanadských bodov a v nočnom stretnutí proti Philadelphii strelil svoj 41. gól v sezóne, čím vyrovnal svoje doterajšie maximum. Viac prezradia letné mesiac.