Main Content

Slovan prehral s Dunajskou Stredou. Iba druhá porážka Belasých

pondelok, 25. apríl 2022 08:26 | Autor: TASR

Eric Davis (DAC) a Lukáš Pauschek (Slovan)
Eric Davis (DAC) a Lukáš Pauschek (Slovan) | zdroj: TASR

Futbalisti FC DAC 1904 Dunajská Streda zvíťazili v nedeľňajšom zápase 7. kola nadstavby Fortuna ligy v skupine o titul nad už istým majstrom Slovanom Bratislava 2:0. "Belasí" prehrali len druhý zápas v ligovom ročníku.

FC DAC 1904 Dunajská Streda - ŠK Slovan Bratislava 2:0 (1:0)

Góly: 45.+1 Balogh, 70. Krstovič. Rozhodovali: Gemzický - Štrbo, Vitko, ŽK: Brunetti, Njie, Krstovič, Moumou - Lovat, Mustafič, 6290 divákov.

DAC: Veszelinov - Pinto, Kružliak, Brunetti, Ciganiks – Balogh (78. Muhamedbegovič), Nebyla (90. Andrezinho), Njie, Verlinden (68. Moumou) – Szánthó (68. Sharani), Krstovič (90. Bögi)

Slovan: Chovan – Pauschek (66. Čavrič), Kašia (76. Holman), Božikov, Lovat - Hrnčár, Agbo (76. Adler), Kankava, Green (76. Da Silva) – Mustafič (66. Rabiu) –Šaponjič (75. Mráz)

Slovan mohol otvoriť skóre už v 6. minúte, keď Lovatov center z ľavej strany poslal Hrnčár na bránu z prvej, ale Veszelinov bravúrne zakročil. V 12. minúte pohrozil strelou z diaľky aj Green, ale loptu poslal nad. V 15. minúte mal ďalšiu šancu Pauschek, ktorý výborne nabehol na center Božikova a hlavou poslal loptu na bránu, ale Veszelinov bol opäť pripravený. V prvej dvadsaťminútovke boli aktívnejší hostia, držali loptu viac na kopačkách, kým DAC sa viac zameriaval na defenzívu. Prvá strela Dunajskej Stredy prišla v 19. minúte, ale Ciganiksov pokus Chovan kryl. O dve minúty neskôr pohrozil opäť Slovan, keď po dlhej prihrávke mohol postupovať na bránu Green, popri Pintovi stihol aj vystreliť, ale brankár Veszelinov loptu kryl. V 36. minúte zahral Lovat priamy kop z 23 metrov, ale loptu poslal nad. O tri minúty neskôr po centri Balogha stiahli v pokutovom území. Rozhodca Gemzický po preskúmaní videa však pokutový kop nenariadil. Veľkú šancu na skórovanie mal v 44. minúte aj Krstovič, ale jeho strelu Chovan chytil. V prvej minúte nadstaveného času udrela Dunajská Streda, keď po centri Verlindena poslal Balogh loptu hlavou do siete – 1:0. Hneď v ďalšej minúte mohol pridať druhý gól aj Ciganiks, ale jeho strela letela tesne vedľa.

Druhý polčas začali lepšie hostia, držali viac loptu na kopačkách, ale do vyloženej šance sa nedostali. V 51. minúte nastrelil Krstovič bočnú sieť, neskôr aj Szánthó poslal loptu vedľa. V 70. minúte viedol DAC už dvojgólovým rozdielom. Prihrávku Balogha pred bránu poslal na bránu Krstovič, Chovan ešte nohou vyrazil, následne však Krstovič poslal loptu do siete – 2:0. Tréner Weiss reagoval ďalšími striedaniami, rovno troma hráčmi, ale Slovan bol naďalej bez šanci. Napokon sa výsledok nezmenil, DAC zdolal Slovan dvojgólovým rozdielom.

Joao Janeiro, tréner DAC: "V prvom rade by som chcel zagratulovať Slovanu k titulu. Keď niekto vyhrá titul štyri kolá pred koncom, treba mu gratulovať. Bol to ťažký zápas, proti excelentnému súperovi. Prvých 25-30 minút Slovan dominoval, ale to bola naša stratégia, potom sa nám podarilo do polčasu skórovať. V druhom polčase sme išli s cieľom, aby sme podržali loptu na kopačkách a to sa nám podarilo. Hráči si dnes zaslúžili, aby triumfovali. Som presvedčený, že keď budú takto bojovať, budú lepší hráči. Z takýchto zápasov sa môžu učiť a dnes to dokázali. Chcel by som vyzdvihnúť fantastickú atmosféru, dnes sme hrali aj za fanúšikov.

Vladimír Weiss, tréner Slovana: "Gratulujem domácim, dá sa povedať, že k zaslúženému víťazstvu. Ľudia videli výborný futbal. My sme hrali veľmi dobre v prvom polčase, mali sme aj štyri príležitostí, ale keď nedáme gól, nemôžeme myslieť na dobrý výsledok. Potom dal súper gól do kabíny. V druhom polčase sme hrali rovnako, ale domáci mali systém v defenzíve. V prvom polčase sme s tým ešte vedeli poradiť, ale v druhom už nie a domáci skórovali aj druhýkrát. Gratulujem Dunajskej Strede k výkonu a víťazstvu. Po prvom polčase sme mali jednoznačne vyhrať, ale futbal je o góloch."