Main Content

VIDEO: Úžasná dominancia. Bayern oslavuje 10.titul za sebou

nedeľa, 24. apríl 2022 08:48 | Autor: TASR

Bayern Mníchov
Bayern Mníchov | zdroj: TASR

Futbalisti Bayernu Mníchov si v sobotu zabezpečili 31. majstrovský titul v Bundeslige. Potvrdili ho v domácom zápase s priamym konkurentom Borussiou Dortmund vďaka víťazstvu 3:1. Bavori v súťaži triumfovali desiatykrát v sérii.

Mníchovčanov dostal do vedenia v zápase 31. kola po štvrťhodine hry Serge Gnabry po rohovom kope. V 34. min sa do streleckej listiny zapísal aj kanonier Robert Lewandowski po rýchlom protiútoku. "Žlto-čierni" sa ešte vrátili do duelu, keď sedem minút po zmene strán znížil z pokutového kopu Emre Can. Dramatický záver však odmietol Jamal Musiala, ktorý sa presadil zblízka v 83. min.

Hráči 1. FC Kolín nad Rýnom si poradili s Arminiou Bielefeld 3:1 na domácom trávniku. Pripísali si tretie víťazstvo v sérii a patrí im 7. priečka. V ich drese nenastúpil slovenský reprezentant Ondrej Duda, ktorý presedel duel na lavičke.

Borussia Mönchengladbach bez zraneného Lászlóa Bénesa remizovala na ihrisku Freiburgu 3:3. V tabuľke jej patrí 11. pozícia. Fürth doma prehral 1:4 s Leverkusenom a stal sa prvým istým zostupujúcim.

Bundesliga - 31. kolo:

Bayern Mníchov - Borussia Dortmund 3:1 (2:0)

Góly: 15. Gnabry, 34. Lewandowski, 83. Musiala - 52. Can (z 11 m)