Main Content

VIDEO: Tampa rozmontovala Toronto. Chára a Černák s bodmi

piatok, 22. apríl 2022 08:54 | Autor: TASR

Erik Černák
Erik Černák | zdroj: TASR

Hokejisti Tampy Bay deklasovali v nočnom zápase zámorskej NHL Toronto 8:1. Na hladkom triumfe dvojnásobného obhajcu Stanleyho pohára sa podieľal asistenciou slovenský obranca Erik Černák, pre ktorého to bol dvanásty bod v končiacej sa základnej časti. Na konte má v 50 zápasoch jeden gól a jedenásť asistencií.

Rovnako bod za asistenciu si v noci na piatok pripísal aj jeho krajan Zdeno Chára, ktorého New York Islanders však podľahol doma Rangers 3:6. Chára má rovnakú bilanciu ako Černák (1+11), no odohral o osemnásť duelov viac.

Hráči Floridy zdolali Detroit 5:2 a natiahli víťaznú sériu na dvanásť stretnutí. "Panteri" vďaka tomu spečatili prvé miesto v tabuľke Východnej konferencie.

Matthew Tkachuk strelil svoj 40. gól v sezóne a dosiahol 100. bod, čím pomohol Calgary k výhre 4:2 nad Dallasom. Tá znamenala pre kanadský tím divízny titul. Tkachuk je prvý hráč "plameňov" so 40 gólmi od Jaromeho Iginlu, ktorému sa to podarilo v sezóne 2010/11.

NHL - výsledky:

Carolina - Winnipeg 4:2, Florida - Detroit 5:2, Montreal - Philadelphia 3:6, New Jersey - Buffalo 2:5, Pittsburgh - Boston 4:0, New York Islanders - New York Rangers 3:6 /za domácich Chára 0+1/, Minnesota - Vancouver 6:3, Tampa Bay - Toronto 8:1 /za domácich Černák 0+1/, Calgary - Dallas 4:2, San Jose - St. Louis 1:3, Los Angeles - Chicago 4:1

 

Postupujúci do play off:

Východná konferencia

Metropolitná divízia: Carolina, NY Rangers, Pittsburgh, Washington

Atlantická divízia: Florida, Toronto, Tampa Bay, Boston

 

Západná konferencia

Centrálna divízia: Colorado, St. Louis, Minnesota

Pacifická divízia: Calgary

 

lg