Main Content

VIDEO: PSG s hladkým triumfom. Titul sa blíži, Ramos skóroval

štvrtok, 21. apríl 2022 08:33 | Autor: TASR

PSG
PSG | zdroj: TASR

Futbalisti Paríža St. Germain majú na dosah svoj 10. titul vo francúzskej Ligue 1. V stredajšom dueli 33. kola vyhrali na ihrisku Angers hladko 3:0 a päť kôl pred koncom majú pred druhým Olympique Marseille priepastný náskok 15 bodov.

Parížskemu klubu chýba na definitívu bod, svoj ôsmy majstrovský titul v priebehu uplynulých desiatich sezón môže spečatiť už cez víkend a v historickej tabuľke vyrovnať na prvom mieste bilanciu AS St. Etienne. Na pôde Angers uspeli zverenci Mauricia Pochettina aj napriek absencii viacerých opôr na čele so suspendovaným Neymarom a zraneným Lionelom Messim. Už v prvom polčase skórovali za hostí Kylian Mbappe a Sergio Ramos, triumf spečatil Marquinhos.

Marseille potrebovalo na udržanie si čisto teoretickej šance na titul vyhrať nad Nantes a vďaka dvom gólom v druhom polčase domáci otočili skóre na 3:2 vo svoj prospech.

Monaco natiahlo sériu víťazstiev v najvyššej súťaži na päť zápasov. V stredajšom dueli 33. kola Ligue 1 zdolali doma OGC Nice 1:0 a poskočili v tabuľke pred súpera na piatu priečku, znamenajúcu účasť v Európskej konferenčnej lige 2022/2023.

Obhajca titulu OGC Lille prehral na ihrisku Stade Reims 1:2 gólom Yunisa Abdelhamida z druhej minúty nadstaveného času. Slovenský brankár hostí Adam Jakubech sedel celý zápas na lavičke náhradníkov.