Main Content

Vytvárajú priestor pre Ružičku? Calgary pripravené vykúpiť útočníka spod zmluvy

streda, 20. apríl 2022 09:18 | Autor: Róbert Kalnický

Sean Monahan
Sean Monahan | zdroj: TASR

Zaujímavá informácia vyplávala na povrch z kabíny Calgary Flames. Podľa Roryho Boylena sa pokúsi Calgary Flames počas letnej prestávky vykúpiť spod zmluvy Seana Monahana.

27-ročný center bol draftovaný tímom z Alberty do profiligy v roku 2013 z celkového 6. miesta. V prvom tíme Plameňov odohral 656 duelov, v ktorých získal 462 kanadských bodov. V aktuálnom ročníku však zaostal za očakávaniami. V 65 stretnutiach získal len 23 bodov a ďalšie už nepridá. Zranenie ho do hry už nepustí.

Navyše, počas Trade Deadline prišli do kádra Flames ďalší hráči, ktorí dokážu zahrať aj na pozícii stredného útočníka. Konkrétne sa jedná o Calleho Järnkroka a Ryana Carpentera. Ani jeden z nich zatiaľ bodovo nedokázal explodovať, avšak tímu sa darí. Nesmieme opomenúť ani Adama Ružičku, ktorému po sezóne končí nováčikovská zmluva. Tréner Sutter je však s jeho hrou spokojný a častokrát sa vyjadruje na adresu ružinovského rodáka v superlatívoch.

Monahan má platný kontrakt ešte budúci rok, avšak platový strop zaťažuje sumou takmer milióna dolárov. To je na hráča, ktorý v posledných rokoch išiel s bodovou produkciou rapídne dole príliš veľa.