Main Content

Nadal hovorí o skvelom pocite. Antukový kráľ je späť

pondelok, 18. apríl 2022 18:48 | Autor: TASR

Rafael Nadal
Rafael Nadal | zdroj: TASR

Po takmer mesiac trvajúcich problémoch s rebrom sa španielsky tenista Rafael Nadal v pondelok opäť zapojil do tréningového procesu.

Pre rekordného 21-násobného grandslamového šampióna je návrat na kurty dobrým znamením, že by mohol stihnúť značnú časť antukovej sezóny na čele s Roland Garros, ktorý vyhral v kariére trinásťkrát. Informovala AFP.

"Dnešné prvé jemné cvičenie po štyroch týždňoch súťažnej prestávky. Vzrušujúci pocit opäť vstúpiť na antuku!" napísal Nadal na sociálnej sieti Twitter k dvom fotografiám, na ktorých vidieť, ako trénuje v hale na obľúbenom "červenom piesku".

Nadal sa počas finálového súboja na marcovom turnaji v Indian Wells, v ktorom podľahol Američanovi Taylorovi Fritzovi 3:6, 6:7 (5), sťažoval na problémy s dýchaním. Ich pôvod odhalili následné vyšetrenia, pričom pôvodná doba rekonvalescencie mala byť 4 až 6 týždňov.

V máji sa konajú turnaje ATP Masters 1000 v Madride a Ríme. Pre 35-ročného Španiela by bola prípadná účasť na nich dôležitou súčasťou prípravy na druhý grandslam sezóny, ktorý štartuje 22. mája v Paríži.