Main Content

Kľúčový víkend. Slovan majstrom, Pohronie sa lúči

pondelok, 18. apríl 2022 18:47 | Autor: TASR

Vladimír Weiss ml.
Vladimír Weiss ml. | zdroj: TASR

Štyri kolá pred koncom nadstavbovej časti Fortuna ligy 2021/2022 získali futbalisti bratislavského Slovana rekordný 12. titul v najvyššej slovenskej súťaži v ére samostatnosti a celkovo 28. v klubovej histórii.

Štvrtú majstrovskú trofej za sebou si zverenci Vladimíra Weissa st. zaistili bezgólovou remízou v piatkovom šlágri 6. kola nadstavby na ihrisku MFK Ružomberok, po ktorej majú štyri zápasy pred koncom sezóny na čele tabuľky pred týmto súperom a Spartakom Trnava nedostihnuteľný náskok 14 bodov.

Trnava sa bodovo dotiahla na Ružomberok vďaka víťazstvu 2:0 nad Sereďou. Už budúcu nedeľu sa na Štadióne Antona Malatinského stretne s Ružomberkom v dôležitom súboji o druhé miesto. Druhý a tretí tím konečnej tabuľky si vybojujú miestenky v Európskej konferenčnej lige, tretiu má garantovanú víťaz Slovenského pohára. Ak by sa ním stal majstrovský Slovan, dostanú šancu zabojovať o ňu v baráži mužstvá na 4.-7. mieste.

Počas uplynulého víkendu sa spečatil aj nelichotivý osud FK Pohronie, ktorý po troch rokoch opúšťa najvyššiu súťaž. Definitívne o tom rozhodla domáca remíza s AS Trenčín 1:1 v skupine o udržanie sa. Na predposledné Zlaté Moravce stráca Pohronie 14 bodov, pričom do konca ročníka môže v štyroch stretnutiach získať maximálne 12.

Zlaté Moravce remizovali v pondelkovej dohrávke s MFK Zemplín Michalovce 1:1. ViOn figuruje na predposlednom mieste tabuľky s mankom sedem bodov na Michalovce a Senicu, no má zápas k dobru. Predposledný tím FL bude o udržanie sa medzi elitou bojovať proti druhému mužstvu druhej ligy. V FK Senica podalo v piatok hromadné výpovede osem hráčov aj realizačný tím. Príčinou bolo opakované nedodržanie dohodnutých podmienok zo strany majiteľov. Záhoráci preto na druhý deň nastúpili s výrazne omladeným tímom, ktorý prehral doma s Liptovským Mikulášom 0:3.