Main Content

VIDEO: Real Madrid vstal z mŕtvych. Hrdinom Karim Benzema

pondelok, 18. apríl 2022 08:50 | Autor: TASR

Karim Benzema
Karim Benzema | zdroj: TASR

Futbalisti Realu Madrid zvíťazili v nedeľňajšom zápase 32. kola španielskej ligy na ihrisku Sevilla FC 3:2 po tom, čo v 2. polčase otočili z 0:2. Rozhodujúci gól strelil v 90.+2 minúte Karim Benzema. Real si upevnil pozíciu na čele tabuľky, pred druhou Barcelonou vedie už o 15 bodov, no Katalánci majú dve stretnutia k dobru. Tretia Sevilla a štvrté Atletico Madrid majú rovnako ako Barca 60 bodov.

Sevilla išla do vedenia v 21. minúte, keď Ivan Rakitič zakrútil priamy kop cez deravý múr k ľavej žrdi. Druhý šok pre hostí prišiel už o štyri minúty, po rýchlej akcii z ľavej strany prihral Jesus Manuel Corona cez vybehnutého brankára Erikovi Lamelovi a ten mal pred sebou odkrytú sieť - 2:0. Real znížil päť minút po prestávke, keď sa zblízka presadil striedajúci Rodrygo. Líder tabuľky v druhom polčase dominoval a vyrovnať sa mu podarilo v 83. minúte zásluhou ďalšieho náhradníka Nacha. O výhru Realu sa postaral v nadstavenom čase po Rodrygovej prihrávke Benzema.

Atletico Madrid zvíťazilo nad Espanyolom Barcelona 2:1. Domáci viedli od 52. minúty, keď sa presadil Yannick Carrasco, no v 71. videl červenú kartu Geoffrey Kondogbia a hostia o ďalšie tri minúty vyrovnali. Oslabené Atletico sa nakoniec tešilo z triumfu, keď sa v desiatej minúte nadstavenia presadil z penalty opäť Carrasco.

Sevilla FC - Real Madrid 2:3 (2:0)

Góly: 21. Rakitič, 25. Lamela - 50. Rodrygo, 83. Nacho, 90.+2 Benzema