Main Content

4 obrancovia, ktorí budú v lete veľmi žiadaní

nedeľa, 17. apríl 2022 20:49 | Autor: Róbert Kalnický

Kristopher Letang
Kristopher Letang | zdroj: TASR

13. júla sa v kanadsko-americkej NHL otvorí trh s voľnými hráčmi. Poputuje naň viacero zaujímavých mien, o ktoré bude medzi manažérmi v najlepšej hokejovej lige sveta veľký záujem. Posvietili sme si na štvoricu obrancov, o ktorých sa v lete bude veľmi diskutovať.

Zadákov sme si rozdelili do dvoch kategórií. Začneme hráčmi, ktorí počas Trade Deadline nezmenili pôsobisko. Prvým menom na zozname je obranca Pittsburghu Kris Letang, ktorému končí dlhoročná zmluva. V organizácii Tučniakov vedia, že udržať ho bude náročné, pretože berie plat vo výške 7,25 milióna dolárov. Problémom však je, že okrem neho končia kontrakty aj ďalším hviezdam.

Do tejto kategórie zapadá aj John Klingberg. O švédskom zadákovi Dallasu sa špekulovalo ako o žhavom kandidátovi na výmenu pred Trade Deadline. Napokon to neprišlo a v drese Hviezd bojuje o účasť v play-off. Dá sa však očakávať, že v budúcej sezóne už bude hráčom iného mužstva, nakoľko si to želá aj on sám.

Posúvame sa do kategórie, v ktorej sa nachádzajú hráči, ktorí zmenili dres. V našom zozname sme vybrali tandem Mark Giordano a Ben Chiarot. Skúsený Giordano je dnes hráčom Toronta, v ktorého drese bude chcieť zaútočiť na Stanley Cup, Chiarot zas posilnil Floridu s rovnakým cieľom. Dá sa očakávať, že ani jeden z nich vo svojom novom tíme neostane, pretože ani Toronto ani Florida nebudú mať dostatok priestoru pod platovým stropom.