Main Content

Holešinský je herne konečne späť. Puliš vzhliada k pondelkovému zápasu

nedeľa, 17. apríl 2022 11:34 | Autor: TASR

Adrián Holešinský (vľavo)
Adrián Holešinský (vľavo) | zdroj: TASR

Nitrianskych hokejistov delí jedno víťazstvo od toho, aby po troch rokoch opäť hrali extraligové finále o titul majstra republiky. V sobou večer si vo Zvolene výhrou 5:2 zabezpečili prvú šancu na postup do finále, ktorú môžu využiť v pondelok na domácom ľade pod Zoborom. V semifinálovej sérii Kaufland play off Tipos extraligy vedú nad obhajcom 3:2 na zápasy.

"Sme radi, že sme vyhrali a máme rozhodujúci mečbal doma. Prvá tretina nám v tomto piatom zápase vyšla, tak sme si to nejako predstavovali, že do nej naskočíme. Na začiatku druhej sme to doklepli, viedli sme 4:0. Boli sme o krok rýchlejší než súper, ktorý v štvrtom zápase u nás pre zmenu dominoval. Musíme sa poučiť z tretej tretiny, hrať koncentrovane a nedať im šancu vrátiť sa do zápasu. Zvolenčania už hrali vabank, bolo z ich pohľadu 0:4, nemali čo stratiť. Nakopol ich prvý gól, nás to akoby spomalilo, ale za stavu 2:4 sme to zvládli. Pridali sme piaty gól do prázdnej bránky a vyhrali,“ uviedol po piatom semifinálovom stretnutí nitriansky útočník Adrián Holešinský, ktorý v ňom zaknihoval dva kanadské body a herne vynikol, čo ho mimoriadne tešilo:

„Ja som sa cítil veľmi dobre, hoci mám nejaké problémy, ktoré ma limitujú, ale to nebudem rozoberať. Dal som sa nejako dohromady, navštívil som pár ľudí, pomohlo mi aj to, že prišla za mnou priateľka, pomohla mi aj fyzioterapeutka, mal som s ňou pár mítingov. Som rád, že som sa po dlhej dobe cítil tak, ako sa potrebujem cítiť. Som späť a dúfam, že budem podávať už iba takéto výkony."

Holešinský vyzdvihol po sobotňajšej výhre najmä tímový výkon. Zároveň kladie dôraz na koncentráciu počas celého trvania duelu. Nechce, aby sa zopakovala tretia tretina. "Iba tak môžeme dosiahnuť veľké veci," podotkol a na margo vystriedania brankára Zvolena Robina Rahma už druhýkrát počas tejto série dodal: "My sa nesústredíme na brankára Rahma, my chceme podávať takýto podobný výkon ako sme predviedli. Dúfam, že sa budeme tešiť z postupu do finále. Pripravíme sa na ťažký zápas v pondelok komplexne, pretože ukončiť sériu je vždy náročné."

Nitrianskym plánom bude chcieť na Veľkonočný pondelok na štadióne pod Zoborom úradujúci majster zabrániť a vynútiť si rozhodujúci siedmy duel doma vo Zvolene, ktorý by sa hral v takom prípade v stredu. "Prehrali sme piaty duel série, čo hodnotím negatívne, ale stále máme ešte šancu zabojovať o finále a nevzdáme sa jej. Povedali sme si pred treťou tretinou ako máme hrať, začali sme to tam nahadzovať a to je cesta k úspechu. Nechcem sa vracať k inkasovaným gólom. V hlavách máme iba pondelňajší zápas a veríme, že dvakrát po sebe neprehráme pri tej kvalite, akú v tíme máme. Aj mečbal súpera môže mužstvo nakopnúť. Nechceme skončiť sezónu v pondelok, určite sa v stredu chceme vrátiť do Zvolena," uviedol po tretej semifinálovej prehre kapitán Zvolena Radovan Puliš.