Main Content

VIDEO: Zdeno Chára odohral viac ako 18 minút. Islanders opäť víťazne

sobota, 16. apríl 2022 08:28 | Autor: TASR

Zdeno Chára
Zdeno Chára | zdroj: TASR

Hokejisti New Yorku Islanders zvíťazili v zápase zámorskej NHL na ľade Montrealu 3:0. Slovenský obranca hostí Zdeno Chára odohral vyše 18 minút a zapísal si dva plusové body. V bránke Islanders zlikvidoval 44 striel Rus Iľja Sorokin, bol to pre neho siedmy shutout v ročníku, čím vyrovnal klubové rekordy Chica Rescha zo sezóny 1975/1976 a Semjona Varlamova z uplynulého ročníka.

Ostrovania pokazili sezónny debut Careyho Pricea, ktorý mal 17 úspešných zákrokov. Nastúpil na prvý zápas od júla 2021, keď bol v bráne v piatom dueli finále Stanleyho pohára. Pred súbojom si v hale minútou ticha uctili legendu Islanders a montrealského rodáka Mikea Bossyho, ktorý vo štvrtok zomrel vo veku 65 rokov.

"Mike znamenal pre našu komunitu na Long Islande veľa a na ľade aj mimo neho robil mnoho dobrých vecí. Naše myšlienky a modlitby sú momentálne s jeho rodinou, priateľmi a milovanými," uviedol pre oficiálny ligový web útočník hostí Josh Bailey. Všetky tri góly padli v záverečnom dejstve hry, druhý z hokejky Noaha Dobsona bol jeho jedenásty v sezóne, čo je pre beka Islanders najviac od sezóny 2008/2009, keď vsietil 16 gólov Mark Streit. Zaujímavosťou je, že na zápase sa zúčastnil aj pohotovostný brankár Ken Appleby, ktorý v nižšej ECHL oblieka dres Worcesteru a v prípade potreby sa mal postaviť do bránky "ostrovanov".

Florida zdolala Winnipeg 6:1 a vyhrala deviaty zápas za sebou. Rovnaký počet stretnutí v sérii vyhrala aj na domácom ľade a po Detroite Red Wings (1995/1996) sa stala druhým tímom v histórii NHL s tromi deväťzápasovými víťaznými domácimi šnúrami v jednom ročníku.

Rus Sergej Bobrovskij zaznamenal 30 úspešných zákrokov, bolo to pre neho už 36. víťazstvo v sezóne, čím prekonal klubového rekordéra Roberta Luonga zo sezón 2005/2006 a 2015/2016. Jonathan Huberdeau dal dva góly a pridal jednu asistenciu, čím natiahol bodovú šnúru už na 13 zápasov a so 108 kanadskými bodmi (30+78) sa priblížil k edmontonskému lídrovi produktivity Connorovi McDavidovi (110).

V klubových štatistikách navyše vyrovnal rekord Pavla Bureho za najdlhšiu sériu duelov, v ktorých bodoval (1999/2000) a je pred ním už len Mike Hoffman, ktorý v ročníku 2018/2019 ťahal bodovú šnúru 17 stretnutí.

Panteri majú do play off už istý postup, pričom náskok na druhé Toronto je v Atlantickej divízii desať bodov. "Na tabuľky sa nepozerám, viem, že sme na tom dobre. Od všetkých očakávam, že pôjdu za víťazstvom," povedal po zápase kormidelník domácich Andrew Brunette.

Florida viedla po druhej tretine 4:0 a "vyhnala" z bránky Connora Hellebuycka s 84,6-percentnou úspešnosťou zákrokov. Medzi tromi žrďami ho nahradil Eric Comrie. Winnipeg bojuje v rámci Západnej konferencie o voľnú kartu do play off s Nashvillom Predators a Dallasom Stars. "Dnešný výsledok je obrovským sklamaním. Všetko je o tom, čo dáte do hry a spôsob, ktorým sme hrali, nie je víťazný," nešetril kritikou tréner hostí Dave Lowry.

NHL - výsledky:

Florida - Winnipeg 6:1, Montreal - New York Islanders 0:3