Main Content

Slavia alebo Feyenoord? Dnes vyvrcholí sága. Aj so Slovákmi

štvrtok, 14. apríl 2022 08:44 | Autor: TASR

ŠK Slavia Praha
ŠK Slavia Praha | zdroj: TASR

Futbalisti Slavie Praha s Ivanom Schranzom uzavrú vo štvrtok o 21.00 h štvorzápasovú tohtosezónnu ságu s Feyenoordom Rotterdam. Do domácej odvety štvrťfinále Európskej konferenčnej ligy 2021/2022 si priviezli remízu 3:3. V Holandsku odohral celé stretnutie aj slovenský krídelník, ktorý gólom prispel k nedeľnému víťazstvu v najvyššej českej súťaži nad Pardubicami 4:0.

Úradujúci český šampión prehral v základnej skupine v Rotterdame 1:2, doma remizoval 2:2. Dojem si zlepšil minulý týždeň v úvodnom štvrťfinálovom súboji, v ktorom zabezpečil nerozhodný výsledok gólom v nadstavenom čase Ibrahim Traore. V doterajších vzájomných dueloch padlo trinásť gólov.

"Ťažko povedať, ako bude zápas vyzerať. Sme dva ofenzívne tímy s útočným nastavením. Myslím si, že to bude ofenzívny futbal. Teším sa na veľký zápas. Máme šancu písať klubovú históriu," povedal obranca Alexander Bah na oficiálnej stránke Slavie, ktorá má šancu prebojovať sa do najlepšej štvorky európskej súťaže prvýkrát od semifinále Pohára UEFA 1995/1996: "Je to o hodnotách a o tom, ako to v našom klube robíme. V európskych zápasoch sme naozaj dobrí, ukázali sme to v predchádzajúcej sezóne. Bude to skvelý večer pre Slaviu a ja sa teším, že budem toho súčasťou."

Podľa trénera Jindřicha Trpišovského bude v Edene vypredané: "Mám skúsenosť, aká býva v týchto zápasoch atmosféra. Vieme, aké stretnutia sme odohrali tam, čo na nás čaká. Bude to pred domácou kulisou, tešíme sa na šancu pobiť sa o semifinále. Tešia sa aj ľudia, chceme prispieť podobným výkonom ako tam. Niektorí chlapci zažijú vypredaný štadión možno po prvý raz. Už chceme, aby sa to začalo."

Postupujúci narazí medzi elitným kvartetom na víťaza dvojzápasu PAOK Solún - Olympique Marseille. V prvom súboji uspel francúzsky klub doma 2:1. Leicester City sa po bezgólovej remíze predstaví na trávniku PSV Eindhoven.

Ak si v odvete vybojuje premiérovú účasť v semifinále európskej súťaže, zmeria si sily s AS Rím alebo FK Bodö/Glimt. Nórske prekvapenie má z domáceho úvodného duelu náskok 2:1 a Rimanom sa ho nepodarilo v tomto ročníku zdolať ani na jeden z doterajších troch pokusov. V skupinovej fáze prehrali v Nórsku zahanbujúco 1:6 a na vlastnom štadióne remizovali 2:2.

Odvety štvrťfinále EKL 2021/2022:

18.45 PSV Eindhoven - Leicester City /prvý zápas 0:0/

21.00 Slavia Praha /I. Schranz/ - Feyenoord Rotterdam /3:3/

21.00 AS Rím - FK Bodö/Glimt /1:2/

21.00 PAOK Solún - Olympique Marseille /1:2/