Main Content

Simeone chváli City. Atlético ide do zápasu s pokorou. Postará sa o obrovský šok?

utorok, 12. apríl 2022 18:00 | Autor: TASR

Diego Simeone
Diego Simeone | zdroj: TASR

Futbalisti Manchestru City sa v stredu pokúsia na pôde Atletica Madrid nadviazať na víťazstvo 1:0 z prvého zápasu štvrťfinále Ligy majstrov 2021/2022. Na domácom Etihad Stadium ukázali najmä trpezlivosť a v pláne majú podľa slov trénera Pepa Guardiolu uspieť aj na Wanda Metropolitano.

Tréner španielskeho majstra Diego Simeone v prvom zápase vsadill na sústredenú defenzívu, keď jeho tím sa "nehanbil" často uzavrieť do formácie 5-5-0, k čomu ho ale nútilo aj očakávané vysoké držanie lopty domácich. V ligovej generálke Atletico padlo na pôde zachraňujúcej sa Mallorcy 0:1, pritom len raz vystrelilo do priestoru brány. Na pôde anglického šampióna dokonca jeho hráči na bránu nevystrelili ani raz, takže v odvete musia hrať aktívnejšie a ofenzívnejšie, ak chcú vôbec pomýšľať na postup. Uvedomuje si to aj argentínsky tréner domácich:

"Manchester City má teraz možno najlepšie mužstvo na svete. My iste do určitej miery zmeníme spôsob hry oproti prvému zápasu. Očakávam však, že City bude hrať rovnako. Do zápasu ideme s pokorou a chceme ukázať naše prednosti, ktorými sú tvrdá práca a nasadenie. Uspieť môžeme len nimi. Pobijeme sa so súperom a potom uvidíme, kam sa našimi zbraňami dostaneme," povedal pred duelom Simeone. Nepríjemnou správou pre "Atleti" je fakt, že zrejme stále nebudú môcť počítať so zranenými Jose Maria Gimenezom a Hectorom Herrerom.

"Citizens" majú za sebou skvelé ligové predstavenie proti Liverpoolu, po remíze 2:2 si pred ním udržali na čele tabuľky jednobodový náskok. S rivalom sa po zápase v Madride opäť stretnú v sobotu v semifinále FA Cupu (doma), španielsky kouč verí, že si do oboch zápasov prenesú pozitíva z nedeľného šlágra.

"Musíme naň nadviazať. Keď už sme v takýchto fázach vo všetkých súťažiach, niet času na oddych a toto nám môže pomôcť. Teraz sa sústredíme na duel v Madride, potom na ďalší s Liverpoolom. Do Madridu pôjdeme s cieľom streliť gól a opäť zvíťaziť," vyjadril sa Guardiola, ktorému pre kartový trest nebude k dispozícii Gabriel Jesus.