Main Content

Nets si zahrajú o play-off s Cavaliers. Irving s Durantom majú formu

pondelok, 11. apríl 2022 17:15 | Autor: TASR

Kyrie Irving
Kyrie Irving | zdroj: TASR

New York 11. apríla (TASR) - Basketbalisti Bostonu Celtics uspeli v posledný hrací deň základnej časti NBA na palubovke Memphisu 139:110 a posunuli sa na druhú priečku vo Východnej konferencii. V 1. kole play off nastúpia proti víťazovi duelu play in o siedmu nasadenú priečku medzi Brooklynom a Clevelandom.

Obhajcovia titulu z Milwaukee prehrali v Clevelande hladko 115:133, keď v snahe vyhnúť sa súboju s Nets nastúpili bez všetkých hráčov štandardnej rotácie a dobrovoľne uvoľnili pozíciu na druhom mieste východu. Celtics mali svoj duel na programe neskôr a odmietli špekulácie. Duel odohrali v najsilnejšej zostave. Jayson Tatum viedol tím s 31 bodmi, Jaylen Brown pridal 19 bodov. Druhý tím západu Memphis nechal odpočívať všetky svoje opory. "Starali sme sa iba o seba. Chceli sme zostať v zápasovom rytme," skonštatoval tréner Ime Udoka podľa agentúry AP.

Pred sezónou vysoko favorizovaný tím Nets uzavrel základnú časť štvrtou výhrou za sebou, keď zdolal Indianu 134:126. Kyrie Irving nazbieral 35 bodov, Kevin Durant si pripísal triple double 20 bodov, 10 doskokov a osobné maximum 16 asistencií. Všetkých štyroch účastníkov play in na východe delil pred posledným zápasom len jeden duel, no k zmene v tabuľke napokon neprišlo, Brooklyn, Cleveland, Atlanta i Charlotte svoje stretnutia vyhrali. Nets nastúpia v súboji o siedmu nasadenú priečku proti Clevelandu. Neúspešný zo súboja bude mať ešte opravný pokus a v stretnutí o ôsme nasadené miesto narazí na víťaza zápasu Hawks proti Hornets.

Na západe sa na záver riešilo už iba konečné postavenie tímov s istotou priameho postupu do play off. Golden State uspel na ihrisku New Orleans 128:107 a udržal si tretiu priečku pred Dallasom. Utah suverénne vyhral v Portlande 111:80 a ustrážil si piatu pozíciu pred Denverom. V základnej časti dominoval tím Phoenix Suns s bilanciou 64 víťazstiev a 18 prehier, čo je klubový rekord. Mužstvo z Arizony hralo finále súťaže minulú sezónu a predtým v rokoch 1976 a 1993, no titul v zbierke ešte nemá. Milwaukee vyrazí za obhajobou z tretej priečky na východe a v 1. kole narazí na Chicago, ktoré sa vracia do play off po štvorročnej absencii. Vyraďovacia časť odštartuje zápasmi play in v noci na stredu, play off sa začne v sobotu večer SELČ.