Main Content

Košice chceli aspoň jednu výhru. Slovan vedie v sérii už 2-0

sobota, 9. apríl 2022 09:04 | Autor: TASR

HC Slovan Bratislava
HC Slovan Bratislava | zdroj: TASR

Hokejisti Slovana Bratislava zlomili druhý zápas semifinále Kaufland play off Tipos extraligy v tretej tretine. Vyhrali ju 5:1, v piatkovom stretnutí zdolali HC Košice 6:2 a v sérii vedú 2:0 na zápasy.

Po štvrtkovom triumfe Slovana 5:2 sa v piatok hralo do 40. minúty 1:1, potom Slovan vymazal súpera z ľadu. Hostia urobili hrubé chyby, za ktoré ich súper potrestal. "Hrali sme dobre dve tretiny, dokonca si dovolím povedať, že sme boli dovtedy lepší. Ale chyby, ktoré sme potom urobili, tak také sme nerobili ani v základnej časti. Toto sa nemôže v play off stať. Súper ich využil, žiaľ, my sme chceli vyhrať v Bratislave aspoň jeden zápas," povedal útočník Košíc Marek Slovák.

Tretí a štvrtý zápas sú na programe v pondelok 11. apríla a v utorok 12. apríla v Košiciach. "Verím, že aj naši diváci budú takí hluční ako fanúšikovia Slovana," dodal Slovák.

Tréner Slovana Andrej Podkonický uviedol, že nebol spokojný s niektorými hernými činnosťami jeho zverencov: "Výsledok je pekný, ale zápas bol vyrovnaný. Mali sme šance v prvej tretine, ale dostali sme gól v oslabení. Druhú tretinu boli Košice lepšie, vedeli si prihrať, my sme s tým mali problém. Pomohol nám gól vo vlastnom oslabení a v tretej tretine sme si už vytvorili tlak. Dobre sme napádali. Veril som mužstvu, že to otočí."