Main Content

Studenič odohral viac ako 13 minút. Bodoval a má aj plusku

piatok, 8. apríl 2022 11:27 | Autor: TASR

Dallas Stars
Dallas Stars | zdroj: TASR

Studenič v domácom zápase s Torontom asistoval v 10. minúte pri góle Tylera Seguina na 1:1.

Studenič v domácom zápase s Torontom asistoval v 10. minúte pri góle Tylera Seguina na 1:1. Slovenský útočník vybojoval v útočnom pásme puk pri mantineli, posunul ho Jamiemu Bennovi a na konci akcie bol šťastný gól Seguina. Bol to Studeničov tretí bod od príchodu do Dallasu, za ktorý odohral zatiaľ deväť stretnutí.

Dvadsaťtriročný krídelník odohral 13 a pol minúty a okrem asistencie si pripísal plusový bod. Hviezdou duelu bol Auston Matthews, ktorý pomohol k výhre Maple Leafs dvomi gólmi vrátane víťazného v predĺžení.

S 56 presnými zásahmi v sezóne vytvoril nový rekord klubu, keď prekonal zápis Ricka Vaivea. Ten v ročníku 1981/82 nastrieľal v drese "javorových listov" 54 gólov. Matthews zároveň stanovil nový rekord v počte gólov spomedzi rodákov z USA, keď prekonal zápisy Jimmyho Carsona (1978/88 Los Angeles Kings) a Kevina Stevensa (1992/93 Pittsburgh Penguins).

"Je veľká česť byť v spoločnosti tých veľkých mien. Veľmi si to vážim. Máme však pred sebou ešte veľa práce," povedal 24-ročný Matthews, ktorý sa môže stať prvým 60-gólovým strelcom v NHL po desiatich rokoch. Stars poslali duel do predĺženia vďaka úspešnému teču Joea Pavelského, ktorý dve a pol minúty pred koncom vyrovnal na 3:3 a štvrtýkrát v kariére zaznamenal 70 bodov.