Main Content

Karim Benzema je v tejto chvíli najlepší futbalista na svete a to je holý fakt

štvrtok, 7. apríl 2022 11:07 | Autor: Jakub Vaverka

Karim Benzema
Karim Benzema | zdroj: TASR

Karim Benzema je v tejto chvíli najlepší futbalista na svete. Zatiaľ je čas na to, aby sme tvrdili, že získa za ročník 2021/2022 Zlatú loptu, ale aj tá debata bude čoskoro reálna. Tento Francúz dozrel, herne aj ľudsky, a podáva pravidelne famózne výkony.

Komentár Jakuba Vaverku

Karim Benzema včera pravdepodobne pochoval nádeje londýnskej Chelsea na obhajobu triumfu v Lige majstrov. The Blues vedeli, že Francúz je najväčšou hrozbou Realu Madrid, dal im gól aj pred rokom. Nič to nezmenilo na tom, že Benzema zaknihoval na Stamford Bridge hetrik a urobil to suverénnym spôsobom. Dominantný vo vzduchu, pripravený na zemi a nebezpečný vždy, keď bol pri lopte.

Tento francúzsky útočník má 34 rokov a tréner Merengues Carlo Ancelotti veľmi dobre podotkol, že zreje ako víno. Poďme sa na to pozrieť cez čísla. Benzema v tomto ročníku odohral vo všetkých súťažiach 36 zápasov, v ktorých skóroval 37 gólov a prihral na 13 presných zásahov. Netreba zabúdať, že v uplynulých dvoch dueloch Ligy majstrov si pripísal hetrik, a to proti veľkoklubom ako Paríž Saint-Germain a Chelsea.

Karim Benzema
Karim Benzema | zdroj: TASR

To, či Benzemovi pomohol odchod Cristiana Ronalda z Realu Madrid, o tom už ani nemusíme diskutovať. Karim je kapitánom kráľovského veľkoklubu, ťahá ho za titulom v La Lige a je kľúčový v Lige majstrov. Tento hráč je momentálne najlepším futbalistom na svete a zatieňuje Lionela Messiho, Cristiana Ronalda, Roberta Lewandowskeho a aj mladé pušky ako Kylian Mbappé či Erling Braut Haaland.

Benzema je konzistentný, je nesmierne skúsený a v jeho prípade dokonalo funguje fear factor. A teda, keď je pri lopte, obrana súpera automaticky prechádza do poplachu, pretože vie, že sa budú diať veľké veci. Samozrejme, nič to nemení na tom, že tento Francúz bol v minulosti súčasťou mnohých excesov, predovšetkým mimo ihrisko, pričom istý čas bol vyradený z národného tímu. A teda, je prirodzené, že niektorí priaznivci mu stále nevedia prísť na meno.

Karim Benzema
Karim Benzema | zdroj: TASR

Minulosť je ale napísaná a nedá sa meniť. Nachádzame sa v apríli 2022, kedy platí, že nijaký iný hráč nemá lepšiu formu ako Karim Benzema. Je priskoro hovoriť o Zlatej lopte? Zrejme ešte áno, ale keby ste mali z hlavy povedať tri mená, ktoré by sme mali pri tomto ocenení brať do úvahy a nepoviete aj Benzemu, zrejme sledujete futbal iba výnimočne. Francúz a Real Madrid to majú rozbehnuté fantasticky. Na druhej strane, titul ešte vo vrecku úplne nemajú a odpísať Chelsea, akokoľvek zranenú, pred odvetou, by bolo veľkým hriechom.