Main Content

Benzema je viac ako líder. Je ako zrelé víno

štvrtok, 7. apríl 2022 08:48 | Autor: TASR

Karim Benzema
Karim Benzema | zdroj: TASR

Tréner futbalistov Realu Madrid po triumfe 3:1 na pôde Chelsea Londýn v úvodnom štvrťfinále Ligy majstrov velebil Karima Benzemu. Carlo Ancelotti vyzdvihol líderské schopnosti francúzskeho útočníka a prirovnal ho k zrelému vínu.

Benzema na pôde obhajcu trofeje zaznamenal hetrik, rovnaký kúsok sa mu podaril aj v marcovej domácej osemfinálovej odvete proti Parížu St. Germain. "Karím každý deň dokazuje, že je viac ako líder Realu. Cíti, že má v tomto tíme čoraz dôležitejšiu úlohu. Stal sa z neho rozdielový hráč, dozrel ako víno. Je to veľká osobnosť a vzor pre všetkých," uviedol taliansky kouč pre akreditované médiá.

Repríza vlaňajšieho semifinále, v ktorom Chelsea vyradila Real po výsledkoch 1:1 vonku a 2:0 na Stamford Bridge, sa hrala od úvodu vo vysokom tempe. Hostia ťažili z rýchlych brejkov. Strelu Viniciusa Juniora po pätičke Benzemu ešte zastavilo brvno, no potom prišli veľké chvíle francúzskeho reprezentanta.

V 21. minúte rozohral loptu do behu na Viniciusa, ten mu ju vrátil centrom na hlavu a Benzema sa presadil zvnútra šestnástky. O tri minúty neskôr prišla ďalšia rýchla akcia hostí, center Luku Modriča na päťku, kde bol medzi dvoma stopérmi Benzema a opäť hlavou rozvlnil sieť - 2:0.

"Rýchly prechod z obrany do útoku - to bola naša veľká zbraň. Podnikali sme kontry po čiarach, dokázali sme nájsť voľné priestory. Benzema s Viniciusom Juniorom opäť potvrdili, že sú veľmi nebezpeční, pre bránku súpera predstavujú neustálu hrozbu," dodal Ancelotti, ktorý po prekonaní koronavírusu napokon odletel do Londýna a sedel na lavičke Realu.