Main Content

Nesúrodá sezóna Lakers. Spurs nechcú kalkulovať

streda, 6. apríl 2022 09:19 | Autor: TASR

Gregg Popovich
Gregg Popovich | zdroj: TASR

Basketbalisti San Antonia Spurs zvíťazili v NBA v noci na stredu na palubovke Denveru 116:97. Uspeli tak v treťom stretnutí za sebou a získali poslednú dvadsiatu miestenku do vyraďovacej časti.

Klub z Texasu zvládol duel aj bez svojho prvého rozohrávača Dejounteho Murrayho, ktorý ochorel. Denveru nestačil ďalší skvelý výkon Nikolu Jokiča, srbský pivot si pripísal 41 bodov a 17 doskokov.

Spurs odpovedali kolektívnym výkonom. Šesť hráčov nazbieralo dvojciferný počet bodov, Keldon Johnson a Devin Vassell dali po 20. Pred sebou má San Antonio ešte tri zápasy v základnej časti a môže sa pokúsiť ešte preskočiť v tabuľke New Orleans a vybojovať si pred zápasom play in výhodu domáceho prostredia. Na Pelicans stráca jeden duel. "Vo štvrtok hráme zápas a chceme ho vyhrať. Na ničom inom nezáleží," odmietol kalkulácie tréner Spurs Gregg Popovich podľa AP.

Denver prehral doma so San Antoniom prvýkrát od januára 2017. "Dnes sme nenastúpili s dostatočným sústredením a pocitom dôležitosti na duel. Akýkoľvek prívlastok existuje o dobrom tíme, my sme ho dnes nemali," povedal sklamaný tréner domácich Mike Malone. Nuggets mohla potešiť aspoň nečakaná prehra Minnesoty doma s Washingtonom, ktorý už nemá šancu postúpiť. V tabuľke tak majú naďalej náskok dva zápasy pred Timberwolves a držia poslednú priamu postupovú priečku do play off.

Los Angeles Lakers prehrali na palubovke najlepšieho tímu ligy Phoenixu 110:121 a neuspeli šiestykrát v sérii. Šampióni súťaže z roku 2020 tak definitívne stratili šancu postúpiť aj do predkola play off. Lakers nemohli v zápase počítať so službami LeBrona Jamesa, ktorý sa nevyliečil zo zranenia členku a chýbal druhýkrát za sebou. Suns rozhodli duel v tretej štvrtine šnúrou 29:9. "Nemôžem povedať, že sme nemali snahu. Bojovali sme až do konca. Máme však za sebou nesúrodú sezónu," priznal tréner Lakers Frank Vogel.

Utah si zaistil priamy postup do play off, keď zvíťazil 121:115 po predĺžení doma nad druhým najlepším tímom súťaže Memphisom. Play in sa vyhne aj Toronto, ktoré zvíťazilo nad Atlantou 118:108. Záver základnej časti naopak nezvláda zraneniami sužovaný Cleveland, ktorý prehral aj na palubovke Orlanda 115:120.

Magic sú pritom najhorším tímom východu a ťahali šesťzápasovú sériu prehier. Cavaliers sú na východe siedmi a pokúsia sa v závere základnej časti udržať pod sebou Brooklyn, Charlotte a Atlantu a udržať si pred play in výhodu domácej palubovky. V záverečných piatich hracích dňoch sa bude ešte tuho bojovať najmä o čelo Východnej konferencie. Vedie Miami o 2,5 duelu pred trojicou tímov s identickou bilanciou. Boston, Milwaukee a Philadelphia majú na konte 49 víťazstiev a 30 prehier.