Main Content

Manchester City je v hre o treble. Koho sa bojí Pep Guardiola?

pondelok, 4. apríl 2022 08:36 | Autor: TASR

Pep Guardiola
Pep Guardiola | zdroj: TASR

Futbalisti Manchestru City nastúpia na úvodné štvrťfinále Ligy majstrov proti Atleticu Madrid s cieľom zvíťaziť a posilniť si šance na zisk treble. Tím Pepa Guardiolu môže napodobniť kúsok Manchestru United, ktorý v roku 1999 vyhral najprestížnejšiu európsku klubovú súťaž, Premier League i FA Cup. V ďalšom utorňajšom štvrťfinálovom dueli LM s výkopom o 21.00 h privíta Benfica Lisabon FC Liverpool.

Manchester City sa chce proti Atleticu dobre naladiť na nedelňajší ligový šláger proti Liverpoolu, ktorý veľa napovie v boji o anglický titul. "Atletico má veľmi nebezpečný tím, čo potvrdilo aj v osemfinálových súbojoch s Manchestrom United. Veľký pozor si musíme dať na Joaa Felixa, jeho výkony vzbudzujú obavy. Chceme si však vytvoriť čo najlepšiu východiskovú pozíciu pred odvetou v Madride a potom sa sústrediť na ligový duel s Liverpoolom. Ak budeme v máji ešte v hre na všetkých troch frontoch, táto sezóna môže byť pre nás neuveriteľná," uviedol pre akreditované médiá Guardiola, ktorý vlani postúpil so Citizens až do finále LM, v ňom jeho zverenci prehrali s londýnskou Chelsea 0:1.

Atletico chce na Etihad Stadium v útoku ťažiť zo skvelej formy Felixa. Portugalský reprezentant vsietil v uplynulých ôsmich súťažných zápasoch sedem gólov. Dvakrát sa presadil aj v sobotňajšom víťaznom dueli španielskej La Ligy proti Deportivu Alaves (4:1). "Na tréningoch som tvrdo pracoval na tom, aby som si vybojoval stabilné miesto v základnej jedenástke. Som rád, že sa mi to podarilo. Do každého zápasu idem s cieľom rozvlniť sieť a pomôcť k víťazstvu. Ten utorňajší proti Manchestru City nebude žiadna výnimka. Máme veľkú motiváciu dosiahnuť priaznivý výsledok," zdôraznil v rozhovore pre denník Marca.

Liverpool má pred súbojom na pôde Benficy skvelú fazónu. V lige ťahá 10-zápasovú víťaznú šnúru a stratu na Manchester City, ktorá bola v januári už 14-bodová, skresal na minimum. Za rivalom zaostáva už iba o jediný bod. "V uplynulých rokoch to bol medzi nami veľký súboj, ktorý nabral šialené rozmery. V sezóne 2018/2019 nám nestačilo na zisk titulu ani 92 bodov. Urobíme všetko pre to, aby sme získali v tomto ročníku čo najviac trofejí," povedal tréner "The Reds" Jürgen Klopp.

Pred úvodným štvrťfinálovým súbojom proti Benfice nepasuje Liverpool do úlohy papierového favorita. "Niektorí hovoria o tom, že Liverpool je už jednou nohou v semifinále, no ja nemám ten pocit. Ak doprajete Benfice veľa priestoru, dokáže byť veľmi nebezpečná," upozornil Klopp. Pred 16 rokmi sa oba tímy stretli v osemfinále prestížnej súťaže a ďalej išiel portugalský tím, ktorý po víťazstve 2:0 na Anfielde uspel doma 1:0. Druhý gól Benficy na pôde Liverpoolu vtedy zaznamenal Simao Sabrosa, súčasný riaditeľ pre medzinárodné vzťahy.

"Verím, že história sa môže zopakovať. Benfica potvrdila svoju silu už v základnej skupine, keď vyradila Barcelonu, v osemfinále prešla cez Ajax Amsterdam. Pohľad na káder Liverpoolu naháňa strach, no každý zápas sa začína od stavu 0:0, stať sa môže všetko," tvrdí Sabrosa. V portugalskej lige sa Benfice nedarí podľa predstáv. Po prehre 2:3 so Sportingom Braga je až na treťom mieste s 12-bodovou stratou na lídra FC Porto.

Prvé štvrťfinálové zápasy Ligy majstrov 2021/2022, UTOROK, 21.00 h/

Manchester City - Atletico Madrid /rozhoduje: István Kovács (Rum.)/

Benfica Lisabon - FC Liverpool /Jesus Gil Manzano (Šp.)/