Main Content

VIDEO: Neapol vyhral v Bergame. Lobotka hral celý zápas

nedeľa, 3. apríl 2022 20:10 | Autor: TASR

Stanislav Lobotka
Stanislav Lobotka | zdroj: TASR

Futbalisti SSC Neapol v zostave so slovenským stredopoliarom Stanislavom Lobotkom vyhrali v dueli 31. kola talianskej ligy na ihrisku Atalanty Bergamo 2:1. Po treťom triumfe za sebou sa tak bodovo vyrovnali lídrovi tabuľky AC Miláno, ktorý má k dobru pondelkový domáci zápas s Bolognou.

Gól a asistenciu si v drese Neapola pripísal Lorenzo Insigne, ktorý po necelej štvrťhodine hry otvoril skóre z pokutového kopu a v 37. minúte asistoval pri zásahu Mattea Politana. Po zmene strán síce Marten de Roon znížil na 1:2, ale zisk troch bodov pre hostí spečatil v 81. minúte Eljif Elmas. Lobotka odohral za Neapol celý zápas.

Udinese nastrieľalo v súboji s Cagliari súperovi päť gólov a vyhralo jednoznačne 5:1. Hostia síce po polhodine hry viedli, no potom sa už tešili iba domáci. V ich drese sa hetrikom blysol portugalský útočník Beto. Slovenský obranca Adam Obert sedel na lavičke Cagliari, ktorému po štvrtej prehre za sebou patrí v tabuľke 17. pozícia, tesne nad pásmom zostupu.

Fiorentina uspela v domácom súboji s Empoli 1:0. Jediný gól zápasu zaznamenal argentínsky útočník Nicolas Gonzalez v 58. minúte, krátko po vylúčení hosťujúceho Sebastiana Luperta. Fiorentina si v tabuľke upevnila 8. priečku.

Gól Henricha Mchitarjana z 27. minúty rozhodol o víťazstve AS Rím na pôde Sampdorie Janov 1:0. Rimania sa dostali o dva body pred svojho mestského rivala Lazio na 5. miesto.

Serie A - 31. kolo:

AC Fiorentina – FC Empoli 1:0 (0:0)

Gól: 58. Gonzalez, ČK: 57. Luperto (Empoli)

Udinese Calcio – Cagliari Calcio 5:1 (2:1)

Góly: 45., 49. a 73. Beto, 38. Becao, 59. Molina - 32. Joao Pedro, ČK: 83. Grassi (Cahliari)

/A. Obert na lavičke hostí/

Atalanta Bergamo – SSC Neapol 1:2 (0:2)

Góly: 58. De Roon – 14. Insigne (z 11m), 37. Politano

/S. Lobotka za hostí celý zápas/

Sampdoria Janov – AS Rím 0:1 (0:1)

Gól: 27. Mchitarjan