Main Content

Mourinho po finále pohára: "Chcem sa vrátiť do Anglicka"

štvrtok, 6. máj 2010 12:20 | Autor: TASR

Hlavný tréner talianskeho futbalového veľkoklubu Inter Miláno José Mourinho bezprostredne po triumfe svojich zverencov v stredajšom finále národného pohára nad AS Rím (1:0) vyhlásil, že v dohľadnom čase sa chce vrátiť do anglickej Premier League.

A to napriek tomu, že na lavičke "nerazzurri" je mimoriadne úspešný. Hneď vo svojej prvej sezóne na San Sire priviedol Inter k majstrovskému titulu v Serie A a v tomto roku sa mu so svojím mužstvom podarilo po dlhých 38 rokoch postúpiť aj do finále prestížnej Ligy majstrov. Milánčania sú na najlepšej ceste získať aj ďalšie "Scudetto" a keďže domáci pohárový triumf už majú vo vrecku, o niekoľko dní sa môžu stať prvým talianskym klubom so ziskom triple v jednom ročníku.

O jediný presný zásah sa v stredajšom finále jubilejného 60. ročníka Talianskeho pohára na Olympijskom štadióne v Ríme postaral v 40. argentínsky útočník Diego Milito. V závere stretnutia videl červenú kartu kapitán Rimanov Francesco Totti. Pre zverencov Portugalčana Mourinha je to šiesty pohárový triumf, neúspešný finalista ich má na konte deväť.

"Stále mi veľmi chýba Premier League a dokonca aj život v Anglicku, ktorý som mal možnosť praktizovať tri roky. Viem, že sa tam určite vrátim, o tom niet pochýb. Zatiaľ však neviem povedať, kedy to bude, to závisí od viacerých faktorov. A či to bude už v ďalšej sezóne? Myslím si, že tak skoro ešte nie. Hoci by som mohol ísť do akéhokoľvek anglického tímu, hneď v nasledujúcom ročníku ešte asi nie. A nemusí to byť len Chelsea, kam pôjdem. Prežil som tam krásne časy, ale teraz už nie som trénerom Chelsea. Som len trénerom, a preto môžem ísť kamkoľvek," vyhlásil José Mourinho na pozápasovej tlačovej konferencii.

Interu sa hneď v prvej minúte zranil špílmacher Wesley Sneijder, dĺžka jeho absencie zatiaľ nie je známa. Dvadsaťpäťročný Holanďan si poranil stehno po strete s obrancom Rimanov Nicolasom Burdissom. Rodák z Utrechtu sa najprv pokúšal hrať ďalej, potom však signalizoval na lavičku, že potrebuje vystriedať. Nahradil ho Mario Balotelli, ktorého v závere nepekne fauloval spomenutý Totti a kapitán Rimanov musel ísť predčasne pod sprchy. "To, čo sa stalo Tottimu, nebudem posudzovať. Človek môže čiastočne stratiť hlavu, to nie je problém. Občas sa to stáva," dodal Mourinho.

Kormidelník AS Rím Claudio Ranieri po finálovom súboji uviedol: "Padli sme Interu do pasce, a to sa nemalo stať. Potrebovali sme hrať futbal, svoju hru, ale to sa nám nepodarilo. V prvom polčase sme si dokonca nedokázali prihrať trikrát po sebe. V druhom dejstve to už bolo lepšie, ale z našich šancí sme neskórovali. Naopak, Milito bravúrne využil tú svoju a rozhodol."

Výsledok stredajšieho stretnutia finále Talianskeho pohára vo futbale 2009/2010:

Inter Miláno - AS Rím 1:0 (1:0)

Gól: 40. D. Milito, ČK: 88. Totti (AS Rím).