Main Content

Everton je opäť v strate. Tento raz viac ako 140 miliónov eur

streda, 30. marec 2022 08:33 | Autor: TASR

Everton vs Newcastle
Everton vs Newcastle | zdroj: TASR

Anglický futbalový klub Everton v utorok oznámil za uplynulý finančný rok stratu viac ako 140 miliónov eur. Pre liverpoolskeho účastníka prestížnej Premier League je to tretí rok po sebe s deficitom nad hranicou 130 miliónov eur.

"Klub si v predchádzajúcich rokoch prešiel finančne náročným obdobím, má za sebou investíciu do projektu nového štadióna a vyrovnáva sa s pandémiou koronavírusu," cituje AP z oficiálneho vyhlásenia Evertonu.

Podľa stanov najvyššej anglickej súťaže je klub, ktorý je za uplynulé tri roky v strate viac ako 124 miliónov eur, považovaný za neudržateľný a neprofitujúci.

Everton je za inkriminované obdobie v mínuse zhruba 439 miliónov. Na jeho finančnej situácii sa podpísalo aj zrušenie sponzorskej zmluvy so spoločnosťami patriacimi Ališerovi Usmanovi, ku ktorému Liverpoolčania pristúpili v reakcii na ruskú inváziu na územie Ukrajiny.

Tím momentálne bojuje o zotrvanie v súťaži, od zóny zostupu ho na sedemnástom mieste delia tri body. Rusko-uzbecký podnikateľ doň v januári investoval takmer 120 miliónov eur ako vyjadrenie dôvery pri kolísajúcej forme.