Main Content

Farma Caroliny Hurricanes: Posledná možnosť pre Richarda Pánika zabojovať o NHL?

utorok, 29. marec 2022 10:58 | Autor: TASR

Richard Pánik
Richard Pánik | zdroj: TASR

Slovenský hokejista Richard Pánik mení dres v rámci nižšej zámorskej súťaže American Hockey League (AHL). Jeho materský klub NHL New York Islanders ho zo svojho rezervného tímu Bridgeport Islanders poslal na hosťovanie do Chicaga Wolves. Ten je farmou Caroliny Hurricanes.

Pánik prišiel na Long Island vlani v júli výmenou z Detroitu. Za prvý tím "ostrovanov" však odohral v tejto sezóne NHL iba štyri zápasy, v ktorých si pripísal asistenciu.

Tridsaťjedenročný krídelník väčšinu ročníka strávil v Bridgeporte, v 28 stretnutiach zaznamenal 12 kanadských bodov za sedem gólov a päť asistencií. Pripísal si aj 11 mínusových bodov a 22 trestných minút.

V uplynulom období však nedostával v zostave Bridgeportu veľa príležitostí pre ligový limit v počte veteránov, ktorí môžu zasiahnuť do zápasu. Aj po presune do Chicaga bude zmluvne naďalej patriť NY Islanders, kontrakt s priemerným ročným platom 2,75 mil. dolárov mu platí do konca sezóny 2022/23.

Chicago už Pánik pozná z pôsobenia v tíme Blackhawks, za ktorý hral tri sezóny v rokoch 2015-2018. V NHL obliekal v minulosti aj dresy Tampy Bay, Toronta, Arizony či Washingtonu. Informáciu priniesol portál newsday.com.